FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-29

Faházban, szabadon

Manapság egyre több olyan szállásmegoldással találkozunk, melyek kényelmesek és ráadásul a környezettudatosság szellemében jönnek létre.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Korábban már beszámoltunk egy ultramodern és környezetbarát lakóhajóról, hajókonténerből készült napelemes házikóról és óriási, fára függeszthető sátrakról is. Hát miért ne eshetne szó erről a különleges faházról? A Blue Forest építkezési vállalat, akik egyedülálló, fából készült épületeket terveznek meg iskolák, hotelláncok és természetesen a szabadba vágyók számára is, most előálltak az eco-PERCH nevet viselő faházukkal. Az eco-PERCH nemcsak, hogy harmonikusan beleolvad a zöld környezetbe, de még viszonylag könnyen is felállítható. Lenn a talajon, vagy éppen egy fa tetején, ez a házikó kifejezetten azoknak szól, akik egy kényelmes nyaralóhelyre, kültéri osztályteremre vagy például konferenciateremre vágynak, méghozzá gyorsan, és közel a természethez.

"A szerkezet természetes alapanyagok felhasználásával készült, és 5 nap alatt felállítható. A terep megfelelő előkészítésével minimális mértékben van hatással a természetes környezetre. Négy személy is kényelmesen elfér a 6×8 méteres beltérben, ahol összevont konyha, étkező és nappali helyiség található. A folyamatos tetőzettel borított ovális forma vizuálisan összeköti a faházat a kinti környezettel, ablakai és a mélyen vágott eresz folytán."

Mi több, az eco-PERCH még az egyesült királysági Caravan & Mobile Homes Act szabályaihoz is igazodik, melyek a mobilis lakóházak és lakókocsik paramétereit határozzák meg. Ha pedig elnézzük a belteret, ki nem lakna szívesen egy ilyen faházban?

Forrás: AlternatívEnergia

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.