FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-04

Fejre állt a piros (FA)hokedli

Hatalmas, rikító piros faláda jelent meg a napokban a Temze partján: The Shed, azaz A fészer. A járókelők azt kérdezgetik, vajon mi lehet benne?

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


London központjában a Temze déli partján, a többnyire csak Southbank-nak nevezett területen az 1951-es Festival of Britain rendezvénysorozatra elkészült Royal Festival Hall és Queen Elizabeth Hall & Purcell Room, a Waterloo-híd alá szorult British Film Institut, valamint a National Theatre épületeinek egymás vonzerejét erősítő együttese a brit főváros legfontosabb kulturális központját alkotják. Az 1977-ben elkészült színház előtti kis teresedésen most egy pirosra festett deszkadoboz hívja fel magára a figyelmet égnek meredező saroktornyaival. A kései brutalista szomszéd deszkazsaluzatos nyers beton homlokzati megjelenését visszatükröző építmény a nemzeti ideiglenes előadótermét rejti magában. Figyelemfelkeltő megjelenésén kívül további érdekesség, hogy természetes szellőzéssel oldották meg a légcserét, amiben a négyzetes hasáb sarkain elhelyezett szellőzőkürtők segítenek. Ennek eredménye a felfordított hokedli, mint egykor nagyszüleinknél felmosáskor a konyhában az asztal tetején.

A The Shed a színházak tervezésében gyakorlott Haworth Tompkins építésziroda munkája. A szintén általuk készített új rendezési tervben kiemelt szerepet szánnak a kis térnek a folytonosan megújuló művészeti központ jövőjében, de a következő egy év folyamán a most elkészült, a közönséget a szereplők közvetlen közelébe engedő ideiglenes színpad az anyaszínházban eddig nem játszott"szórakoztató, ambiciózus és váratlan" előadásainak helyszíne lesz.

Forrás: TervLap

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.