FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-10

A mezőgazdasági felhasználókat és a politikai döntéshozókat is támogató kutatás a Nyugat-magyarországi Egyetemen

A klímaváltozás hatáselemzésével, keresik, az erdészet és az agrárszféra alkalmazkodási lehetőségeit a Nyugat-magyarországi Egyetemen. Az Európai Unió által is támogatott közel 900 millió Forint összértékű munka célja egy döntés támogató rendszer felállítása.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Kedden, Sopronban tartották meg, az elmúlt év novemberében indult; AGRÁRKLÍMA: az előrevetített klímaváltozás hatáselemzése és az alkalmazkodás lehetőségei az erdészeti és agrárszférában című kutatási program nyitó konferenciáját.

A Társadalmi megújulás Operatív Program által több mint 870 millió forintból megvalósuló, alap és gyakorlati kutatás célja egy geoinformatika alapú döntéstámogató rendszer felállítása, a klímaváltozás feltételeihez alkalmazkodás érdekében.

 

A kiválasztott minta régió Zala Megye, így nem véletlen, hogy 2014 novemberéig tartó munkában, az Egyetem Erdőmérnöki, valamint Mezőgazdaság és Élelmiszertudományi Karainak, e munkában konzorciumi partnerei a Zala Megyei Kormányhivatal és a Sárvári központú Erdészeti Tudományos Intézet.

 

A tervek szerint a térinformatikai rendszer előrevetíti az évszázad során várható változásokat, és egyúttal gyakorlati javaslatokat kínál a megfelelő módszerek, eljárások alkalmazására, és a károk megelőzésére. A rendezvény sajtótájékoztatóján a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselője hangsúlyozta: a projekt jelentősége, hogy nem csak a felhasználókat, de a politikai döntéshozókat is döntési helyzetbe hozza. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló program újdonsága, hogy mind három fő klímafüggő agrárszektorra kiterjed.

 

Ezen felül foglalkozik a különböző agrár földhasználatok egymás alternatívájaként való kezelésével, valamint a gazdasági és társadalmi hatásaival. A mosonmagyaróvári kar professzora Dr. Neményi Miklós akadémikus szavai szerint, a végső cél: az intenzív mezőgazdasági gazdálkodás fenntarthatóvá tétele.

Forrás: SopronTV

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.