FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-10

Asztalos Tanumányi Verseny - döntő lesz április 18-án

A Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny idei döntőjét április 18-án rendezik meg Sopronban, az egyetem faipari tanműhelyében. A verseny fináléjába - az 59 induló közül, az elméleti kérdéseken sikeresen túljutva - 15 csapat került be, köztük a soproni Handler Nándor Szakképző Iskola két triumvirátusa.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Versenyezni jó! A Magyar Asztalos újság és az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség által szervezett Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny sok szempontból mást nyújt a diákoknak, mint a többi szakmai verseny. Itt ugyanis a team munkára helyezik a súlyt: a háromfős csapatoknak kell megoldaniuk a feladatot, így létkérdés, hogy összedolgozzanak, különben nem tudják a megadott időn belül teljesíteni a versenykiírást. A döntőben egy kisbútort kell majd elkészíteniük a csapatoknak, s mivel az asztalos szakma magába foglalja az épületasztalos-ismereteket, erről is számot adnak majd a versenyzők a közel hatórás gyakorlati megmérettetés során.

 

A diákok a versenyen olyan anyagokat és technológiákat használhatnak, amivel oktatási keretek között nem találkoznak. Mar a szakújságírók által összeállított elméleti feladatsor is tartalmazott új termékekről, technológiákról szóló kérdéseket, melyek megoldásához, valamint a sikeres felkészüléshez a csapatok segítséget kaptak a szervezőktől, és a versenyt támogató cégektől.

 

Az ipar, illetve a támogató beszállító cégek számára is fontos, hogy minél több, szakmailag jól felkészült asztalos kerüljön ki a szakmába. Egy versenysorozat persze nem fogja megváltoztatni az oktatás színvonalát, lehetőségeit, de példamutató lehet a többi diák számára is társaik sikere, hiszen a tanulók rengeteg tapasztalattal, és sikerélményekkel gazdagabban térnek haza ezekről a versenyekről. A verseny színvonalát egyébként a jelentkező csapatok létszáma mellett jól mutatja, hogy a tavalyi versenyen első helyezett csapat tagja, Sárvári Ádám bekerült az Euroskills válogatottba - és ma már Európa-bajnoknak mondhatja magát.

 

Az idei döntőre az Országos Faipari Találkozó keretében kerül sor, ahol számos szakmai program - konferenciák és termékbemutatók - várják a faiparosokat és a szakképzésben résztvevő iskolák tanulóit, szaktanárait április 18-19-én, Sopronban, az egyetemen.

Forrás: faipar

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.