FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-18

Magyar designbútorok a világ legnagyobb bútorkiállításán Milánóban

A legegyszerűbb természetes anyagokból, kézműves munkával készült berendezési tárgyak képviselték Magyarországot az 52. milánói nemzetközi bútorkiállításon, a budapesti Architecture Uncomfortable Workshop három munkája révén.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A nemrég alapított műhely annak köszönheti a meghívást és a részvételt, hogy szokatlan, természetes bútoraik nagy sikert arattak a nemzetközi sajtóban - tudhatjuk meg a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményből. Az idei nemzetközi bútorkiállítást április 9-14. között rendezték meg Milánóban. A központi kiállításon 1950 cég és tervező mutatkozott be, a fiatal tehetségeket felsorakoztató Salone Satellite 700 alkotó munkáit prezentálta. A rendezvénysorozathoz városszerte számos független program kötődött, "szalonon kívül", azaz Fuori Salone megnevezéssel.

Ennek volt része a Ferramenta szaküzlet kiállítása, amely "Retrobottega" címmel a tömeggyártás trendjével szembeszálló, csináld-magad módszerekkel készült bútorokat gyűjtött össze. Mivel a világ legnagyobb presztízsű designrendezvényéről van szó, a Ferramenta pályázaton választotta ki a kiállítás résztvevőit; a budapesti műhelyt azonban ők maguk keresték meg azzal, hogy pályázzanak.

 

Ez azonban nem az első meglepetés volt az Architecture Uncomfortable Workshop életében, hiszen a legismertebb designszaklapok egyike, a brit Designboom február végén egyetlen levélváltást követően publikálta az általuk tervezett rönkbútort - mondta el Szabados Karolina, a műhely tagja. A "Waste less chair" lényege, hogy egyetlen farönköt alakít át kényelmes ülőalkalmatosságá gondos hasítás és pántok segítségével, nevéhez híven veszteség nélkül. A natúrbútorok, az újrahasznosítás, a zöld design nemzetközi trendjébe illő bútort ezután felkapta a nemzetközi szakmai média, többek között a legendás olasz designlap, a Domus is bemutatta internetes felületén. Ezután érkezett a Ferramenta megkeresése.

Az elmúlt hetek a kiállításra szánt három bútor, illetve együttes elkészítésével teltek. A "Wool chair" a népi építészetből ismert szénaszárító szerkezetek mintájára készült; az ágas-bogas nyersfa struktúrára nyers gyapjút csavartak a tervezők. A "Coloured lamp" nyers falapokból összeállított függőlámpacsalád; a falapok belső oldalát színes krétával satírozták át, így használat közben a lámpák eltérő, színes összképet adnak. A harmadik bútor egy ugyancsak rendkívül egyszerű, "Oak X" három darabból összeállítható tölgy sámli, amelyet használaton kívül a falra lehet akasztani.

Az Architecture Uncomfortable Workshopot 2009-ben alapította öt építész: Boronkay Péter, Ghyczy Dénes Emil, Szabados Karolina, Szederkényi József és Szederkényi Lukács, akik egyelőre állandó munkahelyük mellett tartják fenn az építészeti, belsőépítészeti tervezéssel és designtárgyakkal foglalkozó műhelyt. Munkásságukra a természetes anyagok messzemenő tisztelete jellemző; javarészt nyers alapanyagokkal, fával és textillel dolgoznak. Eddigi megvalósult projektjeik között konkrét épülettervek és belsőépítészeti munkák éppúgy szerepelnek, mint művészeti installációk.

 

Az évente megrendezett Salone Internazionale del Mobile Milánóban a világ legnagyobb bútorkiállítása. A központi kiállítás a design világának legfrissebb trendjeit, legismertebb tervezőit mutatja be. Az idei, 52. alkalmat április 9-14. között rendezték meg Milánóban; a központi kiállításhoz a FuoriSalone rendezvénysorozatán és a SaloneSatellite kiállításán kívül a kétévente megrendezett Euroluce világítástechnikai szakkiállítás és a SaloneUfficio irodabútor-vásár is kapcsolódik. A rendezvénysorozatot összefoglaló néven I Saloniként is ismerik világszerte. Az I Salonin elért sikerek olyan hazai cégeket segítettek korábban a világhírnévhez, mint a kézműves betontermékeket gyártó IVANKA Beton, vagy a kristálycsillárokat készítő Manooi.

Forrás: TervLap

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.