FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-19

Faesztergályos Találkozó és Szimpózium, április 28.

A Hobbi Faesztergálás csoport tájékoztatja az érdeklődőket, 2013. április 28-n faesztergályos találkozót és szimpóziumot szervezünk Ceglédbercelen, ahol mindenkit szeretettel látunk.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A helyszín a ceglédberceli művelődési ház, 10 órás kezdéssel.

 

Egy kissé formabontó, és idehaza úttörő módon, kevéssé ismert formában szeretnénk ezt a találkozót lebonyolítani. Hosszas egyeztetések után elfogadta meghívásunkat egy faesztergályos házaspár, akik vetített előadások keretében, lépésről-lépésre történő bemutatással, elsősorban idehazakevéssé ismert faesztergálási, díszítési eljárásokat mutatnának be.

Egy könyvkiadó jóvoltából pedig fával, famegmunkálással kapcsolatos könyvek lesznek olvashatók illetőleg beszerezhetők, ha baráti módon nem is, de mindenképpen kedvező áron. És aki még emellett is unatkozna, azokra kiállított esztergagépek várnak, ahol tovább csiszolhatja tudását.

És mert Krisztus sírját sem őrizték ingyen, a szimpóziumra történő jelentkezés sajnos nem díjmentes. Ennek összege 700Ft/fő, mely magában foglal egy finom ebédet, valamint a büfé használatát (kávé, üdítő, stb.).
Bevezetőnek talán egyelőre ennyit. Akinek felkeltette érdeklődését, vagy szeretne bővebben informálódni, a jelentkezéssel együttesen a faesztergalas@t-online.hu címen, vagy Facebook oldalunkon is megteheti. Hasonlóan előző találkozóinkhoz, esetleges változásokat igyekszünk időben közzé tenni.

Tudom-, tudjuk, hogy beharangozónk nagyon későn jelenik meg, de még jelen pillanatban is sok a nyitott kérdés a rendezvénnyel kapcsolatban. Van még mit finomítani. Ami már biztosnak tűnik, azokat írom le némiképpen fokozni az érdeklődést.

Négy gépcsalád öt gépe lesz kiállítva, ezeken a tulajdonos (vagy más) bemutatót fog tartani. Példaként Drótos Imre karkötő készítést. Alkalom nyílik jó minőségű fotó készítésére fotóbox-szal. Láthatóak lesznek régi és új vagy érdekes szerszámok, könyvek, régi esztergályos munkák.

 

Résztvevőként aFatáj faipari szakkönyveket hoz. Ambrus Aladár faragószerszámokkal és élezés bemutatóval készül. A résztvevők munkáiból kiállítás lesz látható. Mi várható még? Hát némi zűrzavar, de őt elzavarjuk, a többit meg megoldjuk ott a helyszínen.


Miden érdeklődőt nagy tisztelettel várunk!

 

 

 

Bővebb információk a faesztergalas.info oldalon, a Hobbi Faesztergálás facebook oldalán szerezhetők be.

 

Forrás: Hobbi Faesztergálás

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.