FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-23

Banda lopta az erdészet fáit

A lopott fát továbbadták, majd elosztoztak az árát. Most az előzetesben várják büntetésüket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett lopás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat 2 somogyszili és 2 kaposvári férfi ellen a Kaposvári Járási Ügyészség.

A vádlottak tavaly májusban  megállapodtak abban, hogy szervezetten, az elkövetői szerepeket egymás között előre tisztázva, falopásokat fognak elkövetni. Egyikük még abban a hónapban észlelte, hogy Kisbárapáti és Ráksi községek határán levő, SEFAG Zrt. kezelésében lévő erdőterületen nagyobb mennyiségű fát termeltek ki, és elszállításra előkészítve sarangokba rakták össze. Felvette a kapcsolatos bűntársával, aki a kitermelt fa tulajdonosának kiadva magát, összesen 26 köbmétert értékesített 338 ezer forint értékben. A pénzen megosztoztak.

 

Júniusban ugyanerről a területről további fát akartak lopni, ebbe bevonták két másik barátjukat. A negyedrendű vádlott volt az, aki magát a fa tulajdonosának adta ki, és megkísérelte a faanyagot értékesíteni. Ez azonban meghiúsult, mivel a fa vevőjének feltűnt, hogy vélhetően nem a vádlottaké az áru, ezért magával vitte a területi erdészt is, aki arról tájékoztatta, hogy a fa a SEFAG Zrt. tulajdonát képezi. Vádlottak által megkísérelt falopás elkövetési értéke 650 ezer forint volt.

 

A tolvajok augusztusban látták, hogy a SEFAG Zrt. ráksi erdőrészletében újabb fakitermelés történt, azonban a fa még nem lett elszállítva. Ekkor az egyik vádlott, magát a fa tulajdonosának kiadva, a faanyagot eladásra kínálta fel. A vevő egy kamionnal az erdőbe ment, és onnan fát szállított el, miközben a rendőrök igazoltatták és a fát lefoglalták tőle. A lopással veszélyeztetett érték 1 millió 300 ezer forint volt, amiből ténylegesen 69 köbmétert vittek el 900 ezer forint értékben. A vádlottak közül ketten előzetes letartóztatásban vannak.

 

Forrás: KaposPont

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.