FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-04-29

Visszavonják a központi bútorbeszerzésre kiírt pályázatot

Visszavonják a bútorbeszerzésre kiírt központosított közbeszerzési eljárást, mert gazdaságfejlesztési célokat is figyelembe kívánnak venni a kilencmilliárd forint keretösszegű pályázatnál - közölte a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF).

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A Közbeszerzési Értesítőben ez év április 16-án jelent meg a kiírás (178-193. oldal). A nyertes pályázó három éven keresztül, nettó 9 milliárd forint értékben szállíthatott volna bútorokat a központosított közbeszerzésre kötelezett és az önként csatlakozó összesen mintegy ezer intézmény számára.

 

FATÁJ kiegészítés (részlet a visszavont kiírásból):

"Az alkalmasság minimumkövetelménye(i): (adott esetben)

Az 1. közbeszerzési részre (irodabútorok, oktatási bútorok és egészségügyi bútorok) benyújtott jelentkezés esetén alkalmas a jelentkező, ha:

a) a pénzforgalmi számláján/in a jelen felhívás feladásától (VI.5. pont) visszaszámított egy évben 60 napot meghaladó sorba állítás nem volt;

b) rendelkezik a felhívás feladását megelőző 90 napban átlagosan 500 millió forint folyószámla egyenleggel, és/vagy lekötött bankbetéttel. Az előírt mérték a folyószámla egyenleggel és a lekötött bankbetéttel együttesen is igazolható;

c) mérleg szerinti eredménye a felhívás feladását megelőző három lezárt üzleti éveket tekintve legalább kettő évben nulla vagy pozitív volt;

d) nyilatkozata alapján az évi teljes általános forgalmi adó nélkül számított árbevétele a vizsgált évek számtani átlagát tekintve (2010., 2011., 2012.) elérte a 6 milliárd HUF értéket;

e) nyilatkozata alapján a közbeszerzés tárgyából származó - általános forgalmi adó nélkül számított - árbevétele vizsgált évek számtani átlagát tekintve (2010., 2011., 2012.) az alábbi tárgyak vonatkozásában elérte az alábbi értéket:

a hatályos 14/2012. (VI. 8.) NFM utasítás 4. sz. mellékletét képező kiemelt termékekre vonatkozó állami normatíva szerinti Irodabútor forgalmazásából származó bevétel: 1 milliárd Ft;

a hatályos 14/2012. (VI. 8.) NFM utasítás 4. sz. mellékletét képező kiemelt termékekre vonatkozó állami normatíva szerinti Oktatási bútor forgalmazásából származó bevétel: 1 milliárd Ft;

a hatályos 14/2012. (VI. 8.) NFM utasítás 4. sz. mellékletét képező kiemelt termékekre vonatkozó állami normatíva szerinti Egészségügyi bútor forgalmazásából származó bevétel: 250 millió, Ft;

f) rendelkezik legalább 200 000 000,- Ft/káresemény mértékű, a részvételi határidő lejártakor érvényes általános felelősségbiztosítással és termékfelelősségbiztosítással."

 

 

A KEF közleménye szerint az eljárás megindítását követően felmerült további szempontokat is meg kívánnak vizsgálni a közbeszerzés során, ezért visszavonják a megindított eljárást.

A közbeszerzési eljárás kiírása jogszerű volt, de egy kilencmilliárd forint értékű beszerzésnél a közbeszerzési szabályokon túl más, jelen esetben gazdaságfejlesztési és akár szociális szempontokat is mérlegelni kell - idézi a közlemény Gyöngyösi Zoltánt, a KEF főigazgatóját.

 

A KEF szerint érdemes megvizsgálni az eljárás eredményeként megvalósuló beszerzések kis- és közepes vállalkozásokra gyakorolt gazdaságélénkítő hatásait, és kifejezetten fontos a csökkentett munkaképességűek foglalkoztatásának lehetséges támogatása.

A bútorgyártás olyan iparág, ahol a megváltozott munkaképességű alkalmazottak számára munkát biztosíthat az adott vállalkozás.

 

A gazdaságélénkítési és szociális foglalkoztatási szempontokat is magába foglaló eljárás újragondolása során a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati és társadalmi egyeztetést kíván megvalósítani az érintett tárcák és civil szervezetek bevonása mellett, amelynek eredményeként indulhat meg az új eljárás - áll a közleményben.


Forrás: MTI 2013.04.29. 12:46

Kapcsolódó FATÁJ írás:

Megvannak a közbeszerzési bútorszállítók (2011-06-16)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.