FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-14

Különleges tanösvény a Gemenci erdőben

A Duna-part és a Forgó-tó közötti útvonal pünkösd hétfőtől várja a természetbarátokat. Az 1,2 kilométer hosszú útvonal a gemenci erdőnek a látogatók előtt eddig kevéssé ismert részét mutatja be öt állomással - emelte ki Csiszár Angéla, a Gemenc Zrt. ökoturisztikai előadója.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Új és izgalmas élményeket ígérő tanösvényt tekinthettek meg pénteken délelőtt az őcsényi általános iskolások a Gemenci erdőben. A kirándulást ajándékba kapták, hiszen a területet jól ismerő nyolcadikosok már négy éve működnek együtt a Gemenc Zrt. szakembereivel a "Hogyan lesz itt erdő?"elnevezésű program keretében. A most ballagók átadták a stafétabotot az alsóbb évfolyamosoknak, akik továbbra is részt fognak venni az erdőgazdaság természetvédelmet előtérbe helyező munkájában.

A Gemenc Zrt. a 2008/2009-es tanévben az őcsényi 5. osztályos általános iskolás diákokkal indított el egy őshonos erdőtelepítési programot, melynek során a diákok részt vettek a faültetési munkákban és egy tanösvény kialakításában. A "Hogyan lesz itt erdő?" elnevezésű program keretében a Gemenci Erdei Vasút keselyűsi megállója melletti "Őcsény 30C" erdőrészlet felújítását az általános iskolások közreműködésével kezdte el a 2008-as év őszén a Gemenc Zrt. Erdész szakemberek iránymutatásával, feladatlapok segítségével, és fotók készítésével a gyerekek először felmérték az erdőfelújításra kijelölt területet (élővilág, növényzet, terepviszonyok), majd decemberben részt vettek a faültetés szép és tanulságos munkájában is. A területen a régi nemes nyár állományt őshonos fehér nyár fafajra cserélte le az erdőgazdaság. Az erdő a tervek alapján elegyes lett. Vénic szillel elegyítették a fehér nyarat az erdész szakemberek. Ez a fafaj őshonos, és kiváló a második lombkoronaszintbe. Az akkori munkálatok során az üres vágásterület felújítását végezték el. 2009-ben az erdőrészletben - kapcsolódva a Hollós László emlékévhez - egy olyan tanösvényt alakítottak ki a híres gombász tiszteletére, amelynek segítségével az elkövetkező években a látogatók végigkísérhették egy új erdő létrehozásának és fejlődésének az állomásait. A most nyolcadikos tanulók ballagás előtt még egyszer meglátogatták erdejüket, sőt velük jöttek az alsóbb évfolyamos gyerekek is, akik továbbra is részt vesznek a munkálatokban.

Miután a diákok megtekintették az erdőrészletet, a Gemenc Zrt. Szekszárdi erdészetének munkatársai bemutatták az új tanösvényt, amely a kisvasút Gemenc-Dunaparti megállójától indul és a Forgó-tó partjára vezet, bemutatva a gemenci ártér különleges állat- és növényvilágát.

Forrás: Gemenc Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.