FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-21

Rétyi áldás a fűrészüzem létrehozására

Rábólintott az osztrák fafeldolgozó üzem létrehozására Réty önkormányzata. A Sepsiszentgyörgytől tíz kilométerre fekvő község képviselőtestülete május 13-i ülésén megszavazta, hogy a Holzindustrie Schweighofer gyárához kiállíthatják az urbanisztikai bizonylatot.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Dálnoki Lajos polgármester a Krónikának elmondta, egy ekkora nagyságrendű beruházás sorsáról nem dönthettek a polgárok megkérdezése nélkül, ezért lakossági fórumot szerveztek, közvélemény-kutatást tartottak. A kétezer lelkes községhez tartozó öt faluban minden háztartást megkerestek, és a megkérdezett 936 felnőtt lakos 97 százaléka támogatta a beruházást engedélyezését. Dálnoki szerint a helyiek a munkahelyteremtést és az életszínvonal növekedését várják a tervezett üzemtől.

Tamás Sándor megyei tanácselnök leszögezte, a rétyi döntés után a megyei önkormányzat nem tagadhatja meg az urbanisztikai engedély kibocsátását, ám a testület szorgalmazza, hogy a cég több szakhatóságtól szerezzen be véleményezést. Az építkezési engedély kiállításáig az osztrák befektető egy év alatt kell hatástanulmányokat kérjen a környezetvédelmi, közegészségügyi felügyelőségtől, a vízügyi, útügyi és talajjavító, mezőgazdasági igazgatóságtól, a védelmi és belügyminisztériumtól, a Román Hírszerző Szolgálattól, ugyanakkor régészeti feltárást is kell végeznie. Ha ezek a véleményezések pozitívak lesznek, a háromszéki önkormányzat kiállítja az építkezési engedélyt, és az osztrák vállalkozó elkezdheti a Rétyen megvásárolt hetven hektáron a gyár építését. Tamás hangsúlyozta, egyenlő távolságot tartanak a fűrészüzem támogatói és ellenzői között, ám felhívta a figyelmet, hogy az erdőket a székely emberek fogják üzemterv alapján kivágatni, és nem a Schweighofer. A tanácselnök úgy véli, igazuk van az ellenzőknek abban, hogy a rétyi gyár megjelenésével átrendeződik a térségben a fafeldolgozó ágazat, viszont szerinte az erdőtulajdonosoknak hasznuk származik belőle, mert emelkedik a rönk piaci ára, és a szállítóknak is kedvez majd a fűrészüzem letelepedése.

 

Lemondott szenátori mandátumáról Olosz Gergely. Az RMDSZ háromszéki szenátora azzal indokolta lemondását, hogy az elmúlt időszakban lejárató kampány indult ellene, amely azonban a szövetséget célozza. Olosz hétfőn a szenátus plánuma előtt jelentette be lemondását.

"Az elmúlt hetekben-hónapokban országos hadjárat indult az RMDSZ és személyem ellen egy háromszéki beruházás kapcsán. Azért támadnak, mert az teszem, amivel a háromszéki emberek megbíztak, hogy ipart és munkahelyeket teremtsünk. Támadóim ugyan engem céloznak, de az RMDSZ-nek akarnak ártani. Ezért alapos mérlegelés után arra a következtetésre jutottam, hogy lemondok szenátori mandátumomról. Meggyőződésem, hogy ezzel a döntésemmel tiszta helyzetet teremtek. A szövetséget többé nem érheti támadás, mert egyik szenátorát azzal vádolják, hogy munkahelyet akart teremteni" - indokolta lépését a 2008-2012 között parlamenti képviselőként tevékenykedő, szenátornak a tavaly decemberi választáson megválasztott Olosz.

Forrás: Krónika.ro

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.