FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-03

Kaán Károly emlékérem elismerés a NEFAG Zrt. részére

A NEFAG Zrt. Erdei Művelődés Háza és Iskola ad otthont minden évben - az idén immáron 21. alkalommal megrendezett - Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei fordulójának.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A megfelelő ismeretek elsajátítása érdekében a versenyt megelőző hónapokban minden évben felkészítő foglalkozásokat tartanak az erdei iskola dolgozói a megmérettetésen indulni kívánó gyermekek számára több alkalommal is.

 

A Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. az országos forduló első 20 helyezettjének, -10 ötödik osztályos és 10 hatodik osztályos tanuló számára-jutalomként már hagyománnyá vált, ingyenes egyhetes nyári tábort biztosít. Horváth Ernő, az Erdei Iskola vezetője javaslatára,- hogy a verseny sorozat egy magas színvonalú szakmai táborral záródjon,- 2001-ben került először megrendezésre a program. Így 2013-ban, szám szerint már a XIII. Országos Kaán Károly Természetismereti Tábor lesz, amire az ország minden tájáról érkeznek a versenyen jól szereplő diákok.

A táborban színes foglalkozásokkal várják minden évben a gyerkőcöket: madárhálózási- és gyűrűzési bemutatón, kézműves gyakorlaton, faluismereti vetélkedőn, hidrológiai vizsgálatokon, kirándulásokon vesznek részt, illetve megismerik az erdészek munkáját, betekintést nyernek az alföldi erdőgazdálkodásba a nyertes táborlakók.

 

"Kár, hogy jövőre már hetedikes leszek, és nem lesz többé alkalmam átélni ezeket a csodás élményeket, de szívből kívánom, hogy mindig legyen Kaán Károly verseny - és tábor, és mindig legyenek érdeklődő gyerekek, akik ezeken részt vesznek, mert akkor még nincs elveszve a világ." írta le gondolatait a békéscsabai Lenner József tábori élményei után.

A 21 éves Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny szervezésében, megrendezésében és a helyezettek díjazásában végzett áldozatkész munka elismeréseként 2013. május 26-án Kaán Károly jubileumi emlékéremben részesítette a versenybizottság Dégi Zoltán urat, a NEFAG Zrt vezérigazgatóját. A díjat Búsi Lajos, a VM vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára adta át.

 

Forrás: NEFAG Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.