FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-03

Együttműködést ajánlanak (Rétyi fűrészüzem)

Sem jogilag, sem a szabadpiac törvényei miatt nem tudják megakadályozni a rétyi beruházást, ezért arra törekednek, hogy szakmai és gazdasági együttműködést alakítsanak ki az osztrák céggel - így összegezhető a háromszéki faipari vállalatokat tömörítő szövetség, a KoFa és az osztrák cég megbízottjának csütörtöki találkozója.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Bagoly Miklós Asimcov-elnök, valamint Kádár Rezső, a faipari szövetség vezetője kérésére a találkozón Herbert Sattler, a Holzindustrie Schweighofer (HS) rönkfelvásárlásért és hulladék-újrahasznosításért felelős vezetője, a szövetség több tagja, Réty polgármestere, valamint a helyi ProWood és a székelyudvarhelyi Régió faipari klaszter képviselői ültek tárgyalóasztalhoz.

A kezdeményezők sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták, szakmai megbeszélésre került sor, amelyen a feltett és helyénvaló kérdések többségére kielégítő választ kaptak a résztvevők. Ők elsősorban a leendő együttműködés lehetőségeit keresték, így ígéretet kaptak, hogy a vállalat tagja lesz a ProWood klaszternek, a belföldi piacra szánt, mintegy tízszázaléknyi fűrészárut igyekeznek a helyi késztermékgyártóknak értékesíteni. Az is felmerült, hogy a gyár olyan fűrészáruval bővíti termékskáláját, amelyből a faházakat előállító helyi vállalkozók vásárolhatnak, de más helyi beszállítók, illetve szolgáltatók együttműködésére is számítanak.

 

A találkozón elhangzott, a HS tavaly 74 ezer köbméter Háromszékről és 200 ezer köbméter Hargita megyéből származó rönkfát vásárolt, ezt a szászsebesi gyárban dolgozták fel. Ugyanakkor a cégcsoport négy romániai telephelyén összesen 2,8 millió köbméter rönköt dolgoztak fel, ez a hazai rönkforgalom mintegy öt százaléka (17 millió köbméter rönkfát termelnek ki évente), ezért Bagoly Miklós szerint nem beszélhetünk az osztrák cég monopolhelyzetéről.

 

Herbert Sattler megerősítette a gyár kapacitására, szociális és környezetvédelmi elkötelezettségére, valamint a munkahelyigényére vonatkozó vállalásait, sőt, egy innová­ciós program beindítását is ígérte.

 

Ugyanakkor - bár nem ő az illetékes a döntésben - megígérte, megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a beruházás kivitelezése, a fűrésztelep beindítása után önálló jogi személyként Rétyre jegyezzék be a vállalatot.

Kádár Rezső hangsúlyozta, a HS betelepedésével elsősorban a fűrésztermékek piaca rendeződik radikálisan át, a mintegy 30-40 hasonló profilú háromszéki vállalkozás kemény konkurenciára számíthat. De kell keresni és lehet is találni együttműködési lehetőségeket, számukra a fennmaradást a szövetkezés, az érdekcsoportba tömörülés jelentheti. A kész termékeket (például bútort) előállítók számára a jobb minőségű nyersanyag jelenthet előnyt. A beruházást megakadályozni nem tudják, ezért arra törekednek, hogy minél szélesebb együttműködést alakítsanak ki az osztrák vállalkozással - összegezte a találkozó tanulságait Bagoly Miklós és Kádár Rezső.         

Forrás: 3szek.ro

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.