FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-05

LIGNA - Huszadszor is Hannover

Néhány hete zárult a faipar és erdőgazdálkodás világvására, a hannoveri Ligna, mely az új technológiai fejlesztések bemutatásának első számú porondja. A 20. évfordulóját ünneplő kiállítás mára teljesen összefonódik, mondhatni meghatározza a gyártók fejlesztéseinek ütemezését, hogy a Lignán megfelelő körülmények között a nagyérdemű szakközönség előtt méltó prezentációt kapjon.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Fotók: ligna.de

Talán az egyik legnagyobb nemzetközi részvétellel zajló rendezvény Németországban, hiszen az öt nap alatt a kiállításon részt vevő 90 000 szakmai érdeklődő 40%-a külföldről érkezett. A részt vevő 1640 kiállító által megtöltött 124 000 m2-es területen most is a famegmunkáló gépeké és szerszámoké volt a főszerep.

Több száz gép működött a nem ritkán ezer négyzetméter feletti standokon. Mindenütt a "hightech" fejlesztések, melyet a hivatalos sajtóközleményekben röviden így említettek: "iPad-ról vezérelt bútorgyártás".

 

Szinte természetessé válik a nagyobb gépekben a számítógépes vezérlés, de lassan már a gépeken használt szerszámok is képesek lesznek kommunikálni a komputerrel.

Év elején már hallható volt az előrejelzésekből, hogy a német fa- és bútoriparnak nem ez lesz a legerősebb éve, ennek hatása némiképp érezhető volt. Pl. 2 pavilonnal kevesebbet töltöttek meg a kiállítók, mint 2011-ben, azonban a fejlesztések számában és horderejében láthatóan nem marad el a korábbiaktól.

Minden szakterületen volt látnivaló a rönkmozgatástól a forgácslapgyártásig. Az utóbbi években számos egyéb területen is nemzetközi jelentőséggel bír a rendezvény. Ilyen például a felületkezelés gépeinek, technológiáinak bemutatkozása vagy a bioenergia fából című összeállítás, amely csaknem egy teljes pavilont megtöltött.

Forrás: faipar

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.