FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-06

Árvízi védekezésben segít a Pilisi Parkerdő Zrt.

Az erdőben dolgozó közfoglalkoztatottak átirányításával is segít a Dunakanyar erdeit kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. az árvízi védekezésben. Az erdőgazdaság emellett felkészült a pilismaróti és visegrádi erdészeti utak szükség szerinti megnyitására.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Az erdész szakemberek mellett már eddig közel 100 közfoglalkoztatottat irányított át a Pilisi Parkerdő Zrt. a Dunakanyarban zajló árvízvédelmi munkák helyszíneire. A helyi önkormányzatokkal kötött megállapodások eredményeként a közfoglalkoztatottak a gátak építésében, a homokzsákok töltésében és az utak járhatóvá tételében vesznek részt Pilismarót, Dömös, Visegrád, Dunabogdány ésTahitótfalu térségében, valamint a Szentendrei-szigeten.

 

Szükség esetén több erdészeti utat is megnyit a Pilisi Parkerdő Zrt. a Dunán levonuló rekordszintű árhullám miatt. A Pilismarótról a Két-Bükkfa-nyereg, Pilisszentlélek és Pilisszentkereszt irányába futó ún. Hoffmanni-út, és a Visegrádról Pap-rét, Hegytető parkoló, pilisszentlászlói út felé haladó erdészeti út használatával elkerülhető, hogy a 11-es főút várható lezárása esetén az árvíz elzárja Pilismarót, Dömös és Visegrád településeket. Az erdészeti utak megnyitásával fenntartható a települések személy- és áruforgalma. Az utak megnyitására a Duna 11-es útra történő kilépését követően, előre láthatólag csütörtökön kerül sor, és a víz főútról történő visszahúzódásáig tart. Az aktuális helyzetről tájékozódni lehet a www.parkerdo.hu és a www.kozut.hu honlapokon, valamint az érintett önkormányzatok honlapjain.

 

A megnyitást megelőzően a Pilismaróti és Visegrádi Erdészetek az utak mentén gallyazási, fűkaszálási és útpadka karbantartási munkákat végeztek. A megnyitás időszakában a Pilisi Parkerdő Zrt. Erdőrendészete a helyi rendőrséggel együttműködve fokozott ellenőrzést végez.

 

A jelentősen megnövekvő gépjárműforgalomra való tekintettel a Parkerdő Zrt. arra kéri a környékre kirándulni induló kerékpárosokat, hogy aki teheti, ebben az időszakban kerülje el a közforgalom előtt megnyitott erdészeti utakat!

A Pilisi Parkerdő Zrt. már most felhívja a figyelmet a megnyitott erdészeti utakon történő közlekedéssel kapcsolatban:

- Az erdészeti utak adottságaikból adódóan személygépkocsik, és legfeljebb 7,5 tonnás tehergépjárművek közlekedésére alkalmasak.

- Az erdészeti utakon a KRESZ szabályai érvényesek. Az út- és látási viszonyoknak megfelelően, de max. 30 km/h-s sebességgel lehet közlekedni.

- Az erdészeti utakon mind erdészeti tehergépjármű, mind kerékpáros forgalomra, valamint vadon élő állatok megjelenésére számítani kell.

- Az utakon való közlekedést úthibák nehezítik.

- Az erdészeti utakat mindenki saját felelősségére használhatja.

 

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.