FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-11

Újra lesz OMÉK

Ismét megrendezzük az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást Budapesten szeptember 18-22. között a Hungexpo területén - jelentette be Fazekas Sándor.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Fotó: Botár Gergely

Az idei kiállítás mottója: A magyar föld legjava. A kiállítást idén a gyökeresen új agrárpolitika szellemében, a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia jegyében rendezzük meg. Aki számít, ott lesz, hiszen ez a felvonulás az agrárium legnagyobb hazai seregszemléje - mondta a vidékfejlesztési miniszter, egyben felkérte a kiállítókat, hogy bátran jelentkezzenek, jöjjenek el és mutassák meg, mire képes a magyar mezőgazdaság (és az erdőgazdálkodás - FATÁJ szerk.).

 

A két évszázados múltra visszatekintő OMÉK, Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági kiállítása. Bemutatjuk a magyarok által megalkotott mezőgazdasági gépeinket, kiváló minőségű magyar élelmiszereinket, ritka és értékes őshonos állatainkat és növényeinket, borainkat, biotermékeinket, pálinkáinkat, kézműves termékeinket.

Az idei OMÉK-nak is kiemelt célja a hagyományos, kiváló minőségű, megbízható és biztonságos magyar élelmiszerek bemutatása és népszerűsítése. Ez az, amely a Minisztérium munkáját nap, mint nap áthatja. Azért dolgozunk, hogy egészséges élelmiszer kerülhessen mindenki asztalára, egészségesebben étkezhessenek a gyermekek a Minta menza programnak köszönhetően és eljussanak az egészséges, magyar élelmiszerek mindenkihez a gazdapiacoknak köszönhetően - tette hozzá a miniszter. Ez kiemelt programként szerepel a tárca 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégiájában is.

 

A kiállítás és vásár kitűnő alkalmat teremt mindenkinek a bemutatkozásra, és egyúttal a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar teljes vertikumának megjelenítésére az alapanyag termeléstől a feldolgozott termékekig. A 2013-as OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű. A kiállítás díszvendége Kazahstan és Oroszország lesz. Az OMÉK a kiállítók számára kitűnő alkalom az információszerzésre, kapcsolattartásra, üzletkötésre és értékesítésre.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a vásár ideje alatt "kitelepül" a Hungexpo területére. A miniszter, az államtitkárok és a háttérintézmények vezetői fórumokat, fogadóórákat tartanak, részt vesznek a helyszínen rendezett konferenciákon és szakmai találkozókon.

A kiállítás saját honlappal rendelkezik, ahol minden fontos információ megtalálható. A honlap címe: omek2013.hu.

 

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.