FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-11

Hello Wood a Föld körül

Idén a Hello Wood már jóval a júliusi tábor előtt belevágott a szezonba: meghívást kapott a Párizs melletti Massy városába, ahol négy nap alatt 1000 méter faanyagból megépítette a világ kicsinyített mását.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Az alkalom a július 22-én kezdődő Tout L'Monde Festival volt, ami a jórészt bevándorlók lakta településen igyekszik közelebb hozni egymáshoz a különböző kultúrájú lakosokat, hogy szorosabb közösséget alkossanak.

 

A meghívott alkotásokon kívül ezért a helyiekből álló csapatok installációi is kikerülnek szerte a városban, amiket talált tárgyakból és szemétből építenek, és mind az ott élők kultúrájának egy-egy szeletét tárja a közösség elé.

 

A Hello Wood csapata (Pozsár Péter, Huszár András, Nagy Nándor és Bányai Csaba) azért is vállalta örömmel a feladatot, mert ez az elképzelés tökéletesen belevág a Hello Wood idei témájába, hiszen a Lépj közelebb! mottóval az idei alkotótábor is az elsorvadó és elgyengülő emberi kapcsolatokra fókuszál.

Pozsár Péter építész, a Hello Wood kurátora szerint éppen ezért az idei lesz az eddigi legütősebb program. "A tavalyi tábor után, ahol a kifejezetten nógrádi és borsodi települések számára alkottunk köztéri installációkat, idén általánosabb, nemzetközil kontextusba is helyezhető témát választottunk, anélkül hogy az erős szociális tartalom elveszne. Az a célunk, hogy olyan, eltűnőfélben lévő kapcsolatokra hívjuk fel a figyelmet, amik baromi érdekesek, de már észre sem vesszük őket."

 

Az idei jelentkezés már lezárult (kétszeres túllelkesedéssel!), és a nemzetközi kontextus már abban is megjelenik, hogy a résztvevők 35-40 százaléka külföldi lesz. Aki lemaradt, látogatóként is körbenézhet a Csórompusztai helyszínen, de idén is készül kiállítás az alkotásokból a Szigeten és a budapesti Design Héten.

 

 

Forrás: urbanplayer.hu

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.