FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-12

A KEFAG Zrt. munkatársai is segítenek a solti gáton

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. is aktívan kiveszi a részét a dunai árvíz elleni védekezésben. Több százezer homokzsákot töltöttek meg helyiek és a KEFAG Zrt. dolgozói az utóbbi két nap során.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A munkálatok továbbra is zajlanak a solti gáton, ahol az Ökopal Raklap Üzem saját, strapabíró raklapjain gyűlik folyamatosan a rengeteg telített homokzsák. Társaságunk raklap üzemeiből (Ökopal Raklap Üzem és Bugaci Fűrész Üzem), a Juniperus Parkerdészetből, az Erdészeti Szaporítóanyag Termesztési Központból és a helyi lakosság lelkes segítőiből összegyűlt segítő csapathoz a héten az ország más részéről is - Budapest, Kaposvár - csatlakoztak önkéntesek.

Minden önkéntesnek és dolgozónknak ezúton is köszönjük aktív részvételét, a védekezésben nyújtott pótolhatatlan szerepét!

Társaságunk Solt térségében 60 fő saját dolgozóval, 100 fő közfoglalkoztatottal és 50 fő vállalkozóval segíti a munkálatokat, melyhez az erdőgazdaság 7 db terepjárót, 4 db mezőgazdasági vontatót, 1 db lánctalpas dózert, 1 db trailert, 3 db tehergépkocsit, 6 db raklap termelésben használt homlokrakodót és 4 db személyszállító buszt biztosít. A Duna árterében 1059 ha általunk kezelt erdő került elöntésre. Az erdősítésekben keletkező károkról jelenleg még nincs információnk. Fentiek mellett az árvíz veszélyezteti a KEFAG Zrt. Solti Csemetekertjét, a csemetekerthez tartozó épületeket, berendezéseket, valamint a 42 ha területen lévő erdészeti és mezőgazdasági kultúrát, melyet a töltéserősítésekkel próbálunk megvédeni.

 

"2013. június 10-én 6 és 14 óra között 186 ember, 7 szállítójármű és 4 erőgép dolgozott a solti Duna azon 2 km-es szakaszán, amelyet a KEFAG Zrt. dolgozói és önkéntesek védenek. A töltés a magas vízállás miatt átázott, ezért aszivárgások megakadályozására ezen 8 óra alatt 200 ezer homokzsákot töltöttünk meg és építettünk be. A munkát komoly zivatarok nehezítik, de a védekezés 3 műszakban a víz visszavonulásáig folyni fog."

 

dr. Bárány Gábor - kutatási osztályvezető-helyettes, Forrás: KEFAG Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.