FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-24

Az Exbury fatojás - a vízen lebegő munkaállomás

Az EXBURY FATOJÁS önfenntartó munkatér, amely a PAD stúdió, az SPUD csoport és Stephen Turner művész együttműködésének eredménye, aki a következő évben ebben a hajószerűen lebegő alkalmatosságban dolgozik majd.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Az úszóképes fatojás, az angliai Beaulieu folyó torkolata környékén került elhelyezésre, tartózkodási helyként és laboratóriumként szolgál a folyó árapály körülmények közötti életének tanulmányozására, gyűjtő és elemző kutatóközpontként, tároló- és kiállítótérként egyaránt.

Szerkezeteként hajóépítési eljárást alkalmaztak, és helyi faanyagot használtak fel az ágyhoz, az asztalhoz, a kis kályhához és vizesblokkhoz. 730 ciklusban az árapály miatti vízfelszín változások vizsgálatát fogják végezni belőle és a benne dolgozó kutató által "okozott" terhelést kell 365 napig elviselnie, olyan időjárási körülmények között, mint az eső nedvesítő, illetve a szél, és a napsugárzás szárító hatása.

A tojás hajónként van lehorgonyozva egy teknő alakú szerkezetre, az ár és az apály szerint emelkedik és süllyed. Az Exbury fatojás könnyű szerkezete és lényeget láttató sajátossága újra értékelteti velünk azt az életvitelt, amit élünk. Segít abban, hogy megfelelően értékeljük természeti erőforrásaink fenntarthatóságát és jövőbeni használatát.

Stephen Turner azon fáradozik, hogy a természettel szorosabb élhető kapcsolatot alakítson ki, ami jobban feltárja és szorosabbra vonja mindennapi életünk lényegét és áttekinthetőségét. A létrehozott műtárgy Stephen foglalkozásából adódik, a helyi természet változásának és folyamatának közvetlen megértéséből származik, és a környezettel való szoros viszony szolgál az évszakok váltakozásából adódó természeti folyamatok valódi természetének és végtelen ismétlődésének elbeszélésére.

Forrás: Designboom

Fordítás: Ternóczi Endre - okl. erdőmérnök honlap: Poliglott Szakfordítói Iroda

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.