FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-25

Idén tízedik alkalommal csendül fel a muzsika a Mátra erdeiben

Június 29-től július 7-ig várja a "Muzsikál az erdő" a természet és a zene kedvelőit, illetve azokat, akik nem jártak még a rendezvényeinken, lássák ismerjék meg ezt a varázslatot.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Képzőművészeti kiállítások, falusi vendéglátás, túrák és futóverseny, klasszikus és kortárs zene, gyermekprogramok, erdei séták szombattól, 9 napon át a Mátrában.

Ha jól meggondoljuk az erdő és a zene mindig elválaszthatatlan volt. A madarak csicsergése, a patak csobogása, a szél susogása, mind-mind dallamot adtak az erdőnek. 10 évvel ezelőtt azonban az ember által megszólaltatott zene is beköltözött az Észak-Mátra erdeibe. Azóta is töretlenül ível felfelé a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat, amely 2011-ben a megyei Príma-díjat is megkapta.

Az idei programról, a küldetésről a Magyar Állami Operaházban sajtótájékoztatón beszélt a főszervező Szabó Lajos erdőmérnök. "a "Muzsikál az erdő" túlmutat azon, hogy felhívja a figyelmet az erdő a természet értékeire, védelmére, a zene, a művészetek támogatására. A "Muzsikál az erdő" aktívan tenni akar a fenntartható, közös jövő megteremtéséért.

 

 

Jövőképében megfogalmazza, hogy az egész világon eluralkodó fogyasztó szemléletű, korlátlan gazdasági növekedésben gondolkodó gazdasági-társadalmi rend nem életképes. Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel összhangban képzelhető el akkor, ha meg tudjuk valósítani életünk fő dimenzióinak (gazdálkodás, társadalom, környezet, művészet) harmóniáját"- hangsúlyozta.

"A mátrai művészeti napok programjaival az erdő muzsikáját szeretnénk közvetíteni az idelátogatók felé" - mondta Lomniczi Gergely, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára, aki kiemelte "az emberi kultúrákkal az erdész szakma összeköti a természetet. Ha sikerül kialakítani a kapcsolatot, akkor az erdő átadja gazdagságát. Mi nem csak fával és vaddal foglalkozunk, ehhez hasonlóan a mátrai programsorozat sem csak zene: a gasztronómia, a helyi kulturális értékek egy teljes életközösséget alkotnak az erdővel és a muzsika hangjaival".

 

 

Ménesi Gergely karmester a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy komolyzenészként kilencedik éve látogat el a rendezvényre, és úgy gondolja, hogy a szervezők különleges kincset hívtak életre tíz évvel ezelőtt. "Ha megfigyeljük a levelek erezetét, a tobozok felépítését, azok is úgy tökéletesek, ahogy vannak. A Muzsikál az erdő olyan összetett művészet, amely nemcsak ételek, italok révén, de a zene, a költészet és a természet erejével is megindít bennünket. Ha elveszítjük a kapcsolatunkat a természettel és csak a négy fal között koncentrálunk a feladatunkra, akkor az élet lényegéről maradunk le" - mondta.

Minden évben jeles művészek, kiemelkedő személyiségek vesznek részt, akik erősítik, alakítják is a Muzsikál az erdő értékrendjét, akik neve lassan összefonódik a rendezvénnyel. Idén - a tejesség igénye nélkül -  Ménesi Gergely, Szabó Sipos Máté, Dr Szomszéd András ny. fő levéltáros, Vasvári Csaba színművész Dr Csóka György erdészprofesszor, Jókai Anna író, Illényi Katica, Lajkó Félix, a Dűvő és Kubinyi Júlia is jelen lesz a rendezvénysorozaton.
A jubileumi rendezvény nyitásaként Mátraalmáson június 29-én felavatjuk a "Muzsikál az erdő" tölgyfából faragott emlékművet, melynek története van, melyet Koltai László szobrászművész farag, aki elnyerte a "Muzsikál az erdő" emlékfa pályázatot. A villám sújtotta holt fából így válik egy jövőbe mutató mementó.

Június 29-től július 7-ig várja a Muzsikál az erdő a természet és a zene kedvelőit, illetve azokat, akik nem jártak még a rendezvényeinken, lássák ismerjék meg ezt a varázslatot.

A rendezvényen részvétel az idén is díjtalan.

A részletes program helyszínekkel, időpontokkal, fellépőkkel megtalálható a www.muzsikalazerdo.hu honlapon.

Várjuk a ME-re, ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi- lelki feltöltődés!

"Rita"

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.