FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-28

Leitz - Cél a fenntarthatóság

A fejlesztés, a fenntartható technológiák és eszközök kidolgozása mindig is a Leitz célkitűzései között szerepelt. A Leitz németországi anyacége ezért csatlakozott a Blue Competence kezdeményezéshez, melyet a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége (VMDA) hozott létre.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Blue Competence olyan platformot kínál a cégek számára, ahol piacra vethetik a fenntartható termeléshez és folyamatokhoz szükséges innovációs megoldásaikat.

 

A fenntartható eszközök és technológiák alkalmazása a faipar területén különösen kiemelt figyelmet érdemel, ezért a Leitznél ez az egyik legfontosabb technológiai minőségi jellemző. A fenntarthatóságot szolgálhatjuk azzal, ha a munkafolyamatok tervezésekor csökkentjük a műveletek számát, ha kevesebb anyagveszteséggel dolgozunk, ha kevesebb energiát használunk fel a megmunkáláshoz, vagy ha kisebb zajterhelésnek tesszük ki környezetünket.

 

A Leitz számos fejlesztésű terméke közül ilyen például a Rip Tec technológia, mely megakadályozza a szálkiszakadásokat a marás során. Így nemcsak a termék minősége magasabb, hanem a szerszámok élettartama is növekszik. Az eljárás azt is lehetővé teszi, hogy a B minőségű alapanyag is feldolgozható, a késztermék minőségi kompromisszuma nélkül. 

 

Amellett, hogy a környezetet kíméljük a fenntartható eszközök és technológiák használatával, a termelési költségeit is csökkenthetjük. Gazdasági előnyt jelentenek például a Leitz vékonyvágó fűrészlapjai, mellyel kevesebb alapanyag szükséges egy folyóméter késztermék előállításához. Az anyagmegtakarítás itt elérheti akár a 66%-ot is.

 

Más korszerű szerszámaik használatával a gépeket működtető emberek szociális komfortját növeljük, ha alacsonyabb zajterhelésnek tesszük ki őket. A Leitz LowNoise szerszámai biztosítják ezt. A Diamaster WhisperCut élmaró kisebb tömegének és speciális kialakításának köszönhetően kisebb megmunkálási rezgéseket ébreszt, ami nemcsak a gép csapágyazását kíméli, hanem a munkavállalók fülét is. Használatával akár 5 dB (A)-al csökken a zajszint.

 

A számos innovatív megoldás előnyeit a hazai vállalkozások is kamatoztathatják, ha a szerszámválasztásnál körültekintően járnak el. A fenntarthatóságot célzó fejlesztések megtérülő beruházást eredményeznek.

 

Forrás: Leitz Hungária Szerszám Kft.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.