FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-07-16

Év Erdésze 2013 - Szabó Gábor (HM Kaszó Zrt.)

A szakértelem mérettetik meg az Év Erdésze Versenyen, melynek VI. országos döntője 2013-ban az OEE Vándorgyűléssel együtt, azt közvetlenül megelőzően zajlott a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. szervezésében.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Jakabfi Ferenc (Zalaerdő Zrt), Szabó Gábor (HM Kaszó Zrt), Csordás Roland (SEFAG Zrt)

2013. július 13-án szombaton, Tatabányán, az OEE 144. Vándorgyűlésének ünnepi közgyűlésén, a legteljesebb szakmai közönség előtt adták át a 2013. évi döntő díjait.

Az országos döntőn résztvevő, illetve az összetett versenyben dobogós, és a szakmai versenyszámokban külön-külön első helyezéseket elért erdésztechnikusokat Lomniczi Gergely az OEE főtitkára szólította fel a közgyűlés színpadára. A díjakat Zambó Péter az OEE elnöke, Szabó Vendel az OEE technikus alelnöke, egyben a szervezőbizottságelnöke, Szalay László a HM Budapest Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, mint a verseny házigazdája adták át.

Az OEE által meghirdetett "Év Erdésze Verseny 2013" győztese az összetett versengésben, Szabó Gábor a HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt. erdésze lett, aki fődíjként az Andreas STIHL Kft. felajánlásából STIHL és VIKING termékekre vonatkozó 200.000.- Ft értékű vásárlási utalványt vehetett át Szentesi Levente kommunikációs igazgatótól.


Zambó Péter, Szentesi Levente, Szabó Vendel

Az Év Erdésze Verseny második helyezettje Csordás Roland, a SEFAG Zrt. erdésze lett, míg a harmadik helyet Jakabfi Ferenc, a Zalaerdő Zrt. erdésztechnikusa szerezte meg. A dobogó második fokán álló versenyző a Grube Kft. felajánlásából 175.000.- Ft vásárlási utalványt, míg a harmadik helyezett a Mountex Kft. felajánlásából 150.000.- Ft-os Fjäll Raven és HanWag vásárlási utalványt kapott.

 

A megmérettetésen az egyes elméleti és gyakorlati szakmai versenyszámok első helyezettjeit külön könyvjutalommal és oklevéllel díjazták. Az állományleírás versenyszám győztese Hegedűs Attila, a VADEX Zrt. erdésze, a szálalásjelölés versenyszám győztese Ágoston Gyula, az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat erdésze, míg a választékolás versenyszám győztese Vincze Béla, az Északerdő Zrt. erdésze lett. A gyérítésjelölés és a koronglövészet versenyszámok győztese Piri Norbert, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdésze, az írásbeli feladatsor, a rönk és sarang számbavétel versenyszámok győztese az abszolút kategóriában második helyezést elért Csordás Roland, míg a felismerés, a famagasság és fatérfogat becslés, a körlapösszeg meghatározás, valamint a trófeabírálat versenyszámok győztese az összetettben diadalmaskodó Szabó Gábor lett. 

 

Az Év Erdésze Verseny 2013 országos döntőjének összes résztvevőjét külön is jutalmazták, hiszen a verseny alatt minden döntőbe jutott versenyző a CGP Instruments Kft. felajánlásából egy karton jelölőfestéket, és a rönkköbözőkönyv, illetve a fatömegszámítási táblázatok mobiltelefonos változatát vehette át.

 

Az Országos Erdészeti Egyesület ezúton is gratulál a győzteseknek és a résztvevőknek, illetve köszöni a partnereinek  - Andreas STIHL Magyarország Kft., Grube Kft., Mountex Outdoor Kft., CGP Instruments Kft. - támogatásukat.

Fotók: Nagy László, Zétényi Zoltán, Forrás: OEE

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.