FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-07-26

Új modellel támad a svéd bútor-óriás

Az IKEA új modellel jön ki a piacra, a Stockholm fantázianévvel ellátott sorozat központjában a nappali, étkező és hálószobai megoldások állnak. A cég Magyarországi üzlete a tavalyelőtti veszteségből a múlt évben nyereségbe fordult.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Az IKEA a Stockholm sorozattal állítja újabb kihívás elé a konkurenseket, az új kollekció fókuszában a nappali, az étkező és a hálószobai megoldások állnak.

Az új sorozat legfőbb jellegzetessége a felhasznált anyagokban rejlik: a natúr fa, elsősorban a diófa a kollekció több darabjának meghatározó eleme, akárcsak a szájjal fújt üveg, a csontporcelán vagy a meleg hatású textíliák.

Az IKEA 1982 óta a Hollandiában bejegyzett alapítvány tulajdonában van. Az alapítvány neve: Stichting IKEA Foundation. Az alapítvány jótékonysági kezdeményezéseket támogat, és visszaforgat az IKEA Csoport tevékenységébe. Az IKEA Csoport a stratégiától a termékfejlesztésen át a gyártásig, az elosztásig és a kiskereskedelemig a teljes értékláncban tevékenységet vállal. Az IKEA Csoportba beleértendő mindenfajta IKEA tevékenység, vagyis a Swedwood ipari csoport, az elosztó- és raktárközpontok, és azok az cégek is világszerte, amelyek tulajdonában állnak az áruházak.

Az Inter IKEA System B. V. világszerte az IKEA koncept tulajdonosa, beleértve az IKEA Trademarkot is. Az Inter IKEA Systems B.V. az Inter IKEA csoport tagja. Az Inter IKEA Csoport és az IKEA csoport két különböző szervezet, különféle tulajdonosokkal. A világon több cég működik, amelyeknek tulajdonosai az IKEA Csoporton kívül esnek, és birtokolják az IKEA Trademarkot. Az IKEA csoport 290 áruházat működtet franchise rendszerben, az Inter IKEA Systems B. V. keretén belül. További 40 áruház 15 országban más, az IKEA csoporton kívüli franchise tulajdonosok birtokában van.

Magyarországon az IKEA Lakberendezési Kft. üzemelteti az áruházakat, a társaság 2011-ben 33,77 milliárd forint árbevételt ért el, mérleg szerinti eredménye 105,7 millió forint volt. Egy évvel korábban 32,23 milliárdos forgalom mellett 1,6 milliárd forint veszteséget értek el. Az IKEA Ingatlan Kft. tavalyelőtt 633 millió forint feletti forgalom mellett csaknem 363 millió adózott eredményt ért el, amit teljes egészében kivett a tulajdonos a cégből. Egy évvel korábban a 616 millió forgalom nyomán 299 millió adózott eremény keletkezett, amit ugyancsak kivettek a vállalatból.

Forrás: hvg.hu

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.