FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-07-26

Fizetésképtelen a Praktiker Max Bahr nevű áruházlánca

Hiába dolgozott tavaly nyereségesen a Praktiker-konszernhez tartozó Max Bahr-üzlethálózat, a német anyacéghez hasonlóan az ügyvezetés a csődvédelmi eljárás megindítását kezdeményezte - közölték csütörtök este. A terjedő bedőlési hullám a magyar áruházakat egyelőre nem érinti.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Pénteki német sajtójelentések szerint az áruházlánc hamarosan fizetésképtelenségi eljárás megindítását kezdeményezi az illetékes hamburgi bíróságnál. Az anyavállalat Praktiker AG azért döntött így, mert a Max Bahr egy áruhitel-biztosító partnere megszüntette az együttműködést, vállalása ellenére nem tudja a Max Bahr csoporttal üzleti kapcsolatban álló beszállítókat biztosítani, és ezért nem lehet garantálni az üzletek áruellátását. Ugyanakkor a 132 németországi áruház tovább működik, és igyekeznek befektetőket találni a pénzügyi helyzet stabilizálásához.

A valamennyi érdekeltségét együttvéve 20 ezer embert foglalkoztató Praktiker AG július elején közölte, hogy fizetésképtelenné vált, és rövidesen kezdeményezi a felszámolási kérelem megindítását.

Magyarországon 21 Praktiker áruház működik. Az üzemeltető Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. a Praktiker AG bejelentése után közölte: a magyarországi Praktiker áruházak továbbra is működnek, a munkahelyeket megőrzik, és a szerződéses kötelezettségeknek eleget tesznek.

A Praktiker AG 2012-ben 3 milliárd euró árbevétel mellett 190 millió euró veszteséget szenvedett el. (1 euró = 297 forint) Az 1200 főt foglalkoztató magyar érdekeltség  27,7 milliárd forint árbevétel ért el, vesztesége pedig 2,5 milliárd forint volt, ami 600 millió forintos csökkenés 2011-hez képest.

 

A magyar cég a gazdasági válság miatt, 2008 után veszteségbe fordult, de már lábal ki belőle. A jelenlegi veszteséget képes kezelni - hangsúlyozta egy sajtóbeszélgetésen Karl-Heinz Keth, a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. pénteken közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben  megerősítette, hogy 100 százalékos tulajdonosát, a Baumarkt Praktiker International GmbH-t nem érinti a felszámolás.

A közlemény szerint a felszámolási eljárás a Praktiker Csoport alábbi társaságait érinti: Baumarkt Max Bahr Geschäftsführungs GmbH, Baumarkt Max Bahr GmbH & Co. KG, Baumarkt Max Bahr Warenhandels GmbH, Baumarkt MB Vertriebs GmbH.

Forrás: MTI

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.