FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-07-31

Késik az EU új Erdészeti Stratégiája

Az erdővel összefüggő (erdészeti és faipari) szervezetek aggódnak amiatt, hogy az EU Bizottság késik az új Erdészeti Stratégia közzétételével.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Az erdővel összefüggő (erdészeti és faipari) szervezetek aggódnak amiatt, hogy az EU Bizottság késik az új Erdészeti Stratégia közzétételével.

Az EB annak ellenére halasztja a stratégia megjelentetését, hogy az erdők Európa 40%-át teszik ki. "Ketyeg az óra. A további késlekedés, hogy Európa erdeire koherens megközelítési javaslat legyen csak töredezettebb és akár ellentmondásos döntésekhez vezethet", mondta Juha Hakkarainen, az EU Erdészeti és Parafa Tanácsadó Csoportjának elnöke. Úgy tűnok, hogy az Európai Bizottság még habozik, hogy az erőkre és az erdőgazdálkodásra konzisztens és koherens megközelítést tegyen magáévá. Az Erdészeti és Parafa Tanácsadó Csoport, valamint a tagállamok képviselői (az Állandó Erdészeti Bizottság által) a minap sürgették a Bizottságot, hogy győzze le az utolsó akadályokat is és adja ki a a Stratégiát, hogy hozzáláthasson annak tanulmányozásához az Európai parlament és az EU Tanácsa.

Az EB új EU Erdészeti Stratégiára várható közleménye az 1998-ban készült mostanit fogja felváltani. Figyelembe fogja venni a az erdőkkel és az erdészeti politikával szembeni új kihívásokat, mint a klímaváltozást, a megújuló energiákat, a biodiverzitást, a forráshatékonyságot, a zöld gazdaságot, valamint koherens kapcsolatot létesít más szakpolitikai területekkel. Továbbá az új Stratégia a tartamos erdőgazdálkodás és az erdők sokfunkciójú szerepén alapszik majd.

Forrás: Woodandpanel.com 2013-07-26

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.