FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-08-05

Felavatták a Mecsekerdő Zrt. Sasréti Vendégházát

Teljes felújítás után Németh Lászlóné NFM miniszter, Baranyay László MFB elnök-vezérigazgató, Tiffán Zsolt BMÖK elnök és Keszi László Mecsekerdő Zrt vezérigazgató avatták fel a Sasréti Vendégházat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Kiemelt közjóléti tevékenységet folytatnak az állami erdőgazdálkodó társaságok azzal, hogy népszerűsítik az erdei turizmust, erdei kisvasutakat, vendégházakat, kirándulóközpontokat működtetnek - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter pénteken Boldogasszonyfán.

 

 

Németh Lászlóné a Mecsekerdő Zrt. saját beruházásában közel 100 millió forintért korszerűsített, Somogy és Baranya határán fekvő Sasréti Vendégház avatásán kifejtette: az állami erdőgazdálkodók rengeteget tesznek azért, hogy a pihenni, túrázni és sportolni vágyó családok számára karbantartott turista- és kerékpárutakat, rendezett szálláshelyeket biztosítanak. "Szükség van az ilyen magas színvonalú turisztikai célpontokra, hogy a magyarok közül minél többen fedezzék fel az ország tájait" - fogalmazott a miniszter. Felidézte, hogy alig egy hónappal ezelőtt a kormány és a Magyar Természetjáró Szövetség között létrejött egy megállapodás, amely a hazai természetjárás egykori minőségének helyreállítását célozza. A kormány mindent megtesz azért, hogy megfelelő erőforrásokat biztosítson például turistaházak felújítására, és pályázati projekteken keresztül bevonja a szövetséget a társadalmi célokat szolgáló fejlesztések megvalósításába."A szervezeti és infrastrukturális megújulás elengedhetetlen feltétele annak, hogy a magyar emberek ugyanolyan büszkék lehessenek ezekre a páratlan magyarországi értékekre, ezekre a szép hagyományokkal bíró mozgalmakra, erre az életformára, mint a szlovén, az olasz vagy az osztrák polgárok a saját belföldi turisztikai célpontjaikra" - közölte a miniszter. Hozzátette, "méltán lehetünk büszkék arra, hogy sportnemzet vagyunk, de a tömeges testmozgás terén nem állunk jól". Ezen pedig azért kell változtatni, mert "a nemzet tagjainak egészségi állapota közvetlenül befolyásolja az ország versenyképességét", a recesszió utáni kibontakoztatás megvalósításához pedig "testi és mentális képességünk maximumát kell hozni" - mondta Németh Lászlóné.

 

Németh Lászlóné megnyitó utáni videóriportja:

 

Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök vezérigazgatója azt mondta: az állami erdészeti szervezetek példamutató tevékenységet végeznek. Nemcsak a természeti értékeket, de az emlékhelyeket is gondozzák és megőrzik, s ezt a tevékenységüket a következő időszakban is folytatni kell.

Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke (Fidesz-KDNP) a Mecsekerdő tevékenységét méltatva arról beszélt, hogy egy cég úgy is lehet sikeres és eredményes, hogy nemcsak a számokra és a hatékonyságra, célszerűségre figyel, hanem értéket tart fenn és ápolja azokat, hozzájárul ahhoz, hogy az emberek megismerjék a természeti értékeket. A Mecsekerdő rendelkezik az ország legnagyobb, mintegy 31,7 ezer hektár társult vadászterületével, ezért is tud magas színvonalú vadászati szolgáltatást biztosítani, amelyhez a vendégház működtetése is hozzájárul.

"A természeti erőforrások és értékek megőrzése, az azokkal való felelős gazdálkodás, a mezőgazdaság és a vidék fejlesztése, a természeti környezet védelme a 21. században egyre inkább felértékelődő, egymással szorosan összefüggő, nemzetbiztonsági jelentőségű stratégiai feladat, amelyre a kormány kiemelt figyelmet fordít" - fogalmazott. Hozzátette még: ha a vidékfejlesztést "alázattal és szolgálattal végezzük, akkor a vidék Magyarországa csúcsteljesítményre képes".

 

Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója a Sasréti Vendégház bemutatásakor elmondta: a zselici erdei iskola és kisvasút mellett fekvő 110 éves épületet saját forrásból korszerűsítették. Az átépítésnek köszönhetően 18 szobában 29 férőhelyet kínálnak, modernizálták az erdei iskolát is kiszolgáló konyhát, felújították a fűtési és melegvízrendszert, továbbá szaunát is építettek. Ez az értékmentés azt is bizonyítja, hogy az állam igenis tud jó tulajdonos, jó gazda lenni - jelentette ki Keszi László.

Forrás: SzövegMTI 2013-08-02
Képek: Mőcsényi Miklós

Keszi László megnyitóbeszédének teljes szövege.

 

A szalag átvágása.

 

A tetőtéri szobák egyike, illetve terasz az épület mögött.

 

 

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.