FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-08-16

MR1 Napközben: erdészeti rádióriport

A zöldombudsman jelentése és szakmai szervezetek válasza alapján készült a rádióriport augusztus 14-én.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

 

2013. augusztus 14-én a 9 órai hírblokk előtt felvezetve, majd a hírek után 9:32-ig a Kossuth rádió Napközben műsorában beszélgetés volt Szabó Marcell zöldombudsmannak a VM részére írt jelentése és MTI közleménye, illetve az erre reagáló OEE-FAGOSZ és WWF Magyarország közleményei alapján. A zöldombudsman telefonon, Lapos Tamás a VM Erdészeti, Halászati és Vadászati Főosztály Erdőgazdálkodási és Erdészeti Osztály főosztályvezető-helyettese és Gálhidy László WWF erdővédelmi programvezetője pedig a stúdióban vettek részt a beszélgetésben.

 

9:00-kor Czifra Szilvia így harangoszta be a műsort:

Szabó Marcel zöldombudsman szerint a készülő erdőtörvényben az egyoldalú nyereségérdekelt gazdálkodói szemlélet helyett az erdők védelmét, bővítését ösztönző szabályzókra van szükség. Ugyanakkor a jelentés elismeri, hogy 100 év alatt csaknem duplájára, 20%-ra nőtt a hazai erdőterületek aránya. A Zöld ombudsman alaptalanul aggódik a magyar erdők állapotáért, nyilatkozata tényekkel nem megalapozott és túlzó állításokat, megállapításokat is tartalmaz, reflektált több erdészeti szakmai szervezet. Érvek és ellenérvek az erdők helyes, jó és szükségszerű használatáról, hamarosan itt napközben ...

 

A hírek után gondolatindítónak két évvel korábbi műsor egy része hangzott el, amelyben a Civilk a Mecsekért Egyesület vezetője és más szereplő a fa erőműi felhasználásával foglalkoztak. Ezt követően kapott szót Szabó Marcel jelentésével kapcsolatban, utána pedig Lapos Tamás és dr. Gálhidy László mondták el véleményüket.

 

A műsor meghallgatható a rádió honlapján a sugárzást követően 3 hétig, szeptember 4-ig. Tekintettel a figyelmet érdemlő gondolatokra itt elérhető az elhangzottak leírt változata is.

Forrás: radio.hu

Kapcsolódó:

Szabó Marcel zöldombudsman Gondolatok az erdőtörvény természetvédelmi szempontú módosításához című 22 oldalas jelentése és az ezzel kapcsolatban készült rövid MTI közlemény.

Az OEE-FAGOSZ válasza, mely az MTI-OS-nél is megjelent: A zöldombudsman alaptalanul aggódik a magyar erdőkért (FATÁJ 2013-07-31)

Erre reagált a WWF Magyarország

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.