FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-08-21

Szakdolgozat - Reklámajándék és játék tervezése fából - Fodor Fanni

A fából készült tárgyak sokkal szebb látványt nyújtanak, sokkal kellemesebb a tapintásuk, és sokkal értékesebbek, mint a legtöbb műanyag sorozatgyártott reklámtermék. Emiatt szívesebben is nyúl érte az érdeklődő és jobban meg is jegyzi magának.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


ÖSSZEFOGLALÁS

Nincs kétség afelől, hogy minden egyetemnek, köztük a Nyugat-magyarországi Egyetemnek szüksége van egyedi, az egyetem színvonalát képviselő reklámokra, reklámanyagokra, illetve reklámtárgyakra, hogy fel tudja hívni magára a figyelmet mind a felvételizők, a szülők, látogatók, esetleg üzleti partnerek körében. A mi egyetemünk annyiban tűnik ki a többi közül, hogy itt van az országban az egyetlen faipari mérnök képzés, amit érdemes hangoztatni, és reklámozni. A fából készült tárgyak sokkal szebb látványt nyújtanak, sokkal kellemesebb a tapintásuk, és sokkal értékesebbek, mint a legtöbb műanyag sorozatgyártott reklámtermék. Emiatt szívesebben is nyúl érte az érdeklődő és jobban meg is jegyzi magának.

 

Tervezési feladatom során figyelembe vettem az egyetem adottságait, erőforrásait, igényeit, az előforduló célcsoportokat, az ergonómiát, a szabványokat, előírásokat, környezetvédelmet, oltalmakat és minden mást, ami ezzel kapcsolatos és felmerülhet. Felmértem azt is, hogy mi szerepelhet az egyetem reklámtárgyain, milyen jelképeket, egyenruhákat, logókat használhatunk a minták kialakításánál.

 

Sok ötletem támadt, hiszen rengeteg mindent lehetne készíteni, gyártani, de melyik érné meg igazán? Melyik az, amelyiket tényleg elteszi az érdeklődő és használni is fogja? Nehéz döntés volt, mert mindegyik ötlet tetszett valamiért, mindegyikben láttam fantáziát, azonban nem az volt a célom, hogy sok használhatatlan tárgyat készítsek, hanem keveset, de értékeset. Több kategóriát is kialakítottam, mivel egy reklámtárgy lehet értékesíthető, lehet olcsó és osztogatható, lehet drága, és a standnál megnézhető, és lehet a limitált, ami drágább, de a fontosabb személyeknek elkészíttetik.

Végül megterveztem 5 terméket: 3 játékot - legördülő képek, felmászó waldenes figura, türelemjáték-, és 2 használati tárgyat - fedőkitámasztó és vonalzó-. Habár a türelemjáték használati tárgynak is mondható.

Egy olcsó, de mégis egyedibb kivitelezésű termék a legördülő képek, amit papír legyezőszerűen való összehajtásával kapunk meg, így nagyon szép élményt nyújt a játékosnak.

A mászós waldenes figurát kevésszer gyártanám le, és a látogatói központban játszhatnak vele a gyerekek, vagy értékesíteném. Különlegessége, hogy a hűséges hallgató újra-újra visszatér, "felmászik" második otthonába, a Hűség városába.

Egyszerű, hasznos és szintén szóróajándéknak gondoltam a fedőkitámasztót is, ami egy apró, de hasznos kis lapocska, amit ha a fedő alá teszünk, kiengedi a gőzt és nem fut ki az étel. Emellett, használaton kívül sincs útba, a mágnessel rögzíthetjük a hűtőn.

A vonalzó is remek reklámajándéknak minősül. Többfunkciós, hiszen könyvjelző, vonalzó és körző egyben, felvételizőknek, hallgatóknak kedves ajándék.

Az utolsó pedig a türelemjáték, ami egyben a tájékozódást is segíti. A Botanikus kert térképét tartalmazza, ami nagyon hasznos, főleg az első éveseknek és a látogatóknak. Emellett türelemjáték is, mivel a golyót el kell juttatni az összes lyukba.

 

A következőkben is szeretnék foglalkozni ezzel a témával, mert még mindig nem fogytam ki az ötletekből!

 

A teljes szakdolgozat itt érhető el.

 

Forrás: Fodor Fanni

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.