FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-09-04

Eltűnt a BNV, van helyette Csupa Nő

A Hungexpo vásárkínálatából idén őszre eltűnt a BNV, a nagy múltú fogyasztási cikk vásár és van helyette Csupa Nő, melynek célja, hogy mindazt a figyelmet és törődést elérhetővé tegye a hölgyek számára, amely segítséget nyújt úrrá lenni a mindennapok nehézségein.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

 

Így indokolja az 1925. óta tartó BNV történet változást a Hungexpo a bnv.hu helyen:

 

A BNV 116 alkalommal vonzotta a látogatókat, színes kínálata és a vásáron nézelődő tömeg része emlékeinek. A BNV a Hungexpo egyik legismertebb, legmegbecsültebb brandje, hagyományai tiszteletre méltóak, azonban az általános fogyasztási cikkeket kínáló nagyközönségvásár már nem azt a funkciót tölti be, amit 20, vagy akár 10 évvel ezelőtt. A Hungexpo Zrt. tavaly sikeres évet zárt, amelybe a BNV eredmények is beleszámítottak. A cég hosszú távú tervei között szerepel a BNV koncepciójának felfrissítése és a nagyszabású rendezvény új életre keltése. A fejlesztés érdekében a management úgy döntött, hogy a Budapesti Nemzetközi Vásárt 2013-ban nem rendezi meg. A további sikeres rendezést akkor látjuk biztosítottnak, ha piaci trendek, a kiállítók igényei, a látogatottsági adatok is találkoznak. A további évek terveiről értesíteni fogjuk kiállítóinkat és látogatóinkat.

 

A https://www.facebook.com/BNVfans helyen a fenti szöveg július 29-én jelent meg. Ugyanott az egyik észrevételként a BNV hozzászóló ezt írta: "A HUNGEXPO megtartja a szervezési jogokat, tehát elvi lehetősége van, hogy később BNV néven vásárt szervezzen. A több mint száz éves vásár történetében hosszú ideig egy évben kettőt is tartottak tavasszal és ősszel, de a szünetelésre volt már példa. A kiállítási piac és a fogyasztói igények alakulása szerint lehetséges, hogy egy, tartalmában az aktuális elvárásokhoz igazodó BNV-vel jelentkezünk."

 

 

Ami pedig helyette lesz:

 

Szeptember 5. és 8. között vadonatúj nagyközönség kiállítással jelentkezik a Hungexpo Zrt. és a HG Media cégcsoport. A Csupa Nő - vásár és figyelem csak neked! kiállítás elsősorban a női célcsoportnak szól. Az eseményen a kiállítók 6 tematika szerint mutatják be azon termékeiket és szolgáltatásaikat, amelyek a mai modern nők mindennapi életét könnyíthetik meg. A férfiak sem fognak unatkozni a rendezvényen, mert a pasimegőrző számos szórakoztató programot kínál. Bővebb információért keresse fel a Csupa Nő kiállítás weboldalát: www.csupano.hu

 

A 2013. május 23-án tartott sajtótájékoztatón a partnerek bejelentették, hogy a programsorozatot a nők életét érintő 7 fő téma köré szervezik, mintegy 10 ezer négyzetméteren közel 300 kiállítóval. Minden szekció egyedi hangulattal bír majd, ahol személyes kapcsolat alakulhat ki a látogatók és a kiállítók között.

Az esemény kiemelt médiapartnere és névadó szponzora a TV2. Simon Zsolt, a csatorna vezérigazgatója elmondta: "A Csupa Nő különleges és innovatív kezdeményezés, melynek témája tökéletesen illeszkedik a TV2 értékeihez és pozícionálásához. Számunkra kiemelkedően fontos a nők megszólítása, így nagy örömmel támogatjuk ezt a Magyarországon példaértékű rendezvényt."

A vásár hét területe, a TV2 hét sztárjának vezetésével fogadja a látogatókat:

Újulj meg! - minden, ami öltözködés, divat, alakformálás és stílus - Tatár Csilla (Mokka)

Légy egészséges! - minden, amit az egészségről és egészséges életmódról tudni kell - dr. Várkonyi Andrea (Tények)

Teremts otthont! - minden, ami a lakberendezéshez, otthonteremtéshez tartozik - Andor Éva (Tények)

Egyél finomat! - minden, ami gasztronómia - Demcsák Zsuzsa (Mokka)

Szeresd a családod! Szeresd önmagad! - minden, ami a család és a nő összhangjáról és harmóniájáról szól - Gombos Edina (Aktív)

Nők titkai - minden, ami a női lélek szépségének megőrzéséhez szükséges - Joshi Bharat (Mokka)

Pasi és gyerekmegőrző - hogy a kísérőknek is feledhetetlen élményben legyen részük - Papp Gergő (Aktív)

 

A Csupa Nő sajtótájékoztató dátuma alapján a BNV elhagyásáról a döntés 2013. elején, de lehet hogy már 2012. végén megszületett.

 

Bizonyára többen emlékeznek a Bútorvilág szakvásárra, mely volt amikor a Hungexpo A csarnokán kívül több más kiállítóteret is megtöltött. E vásárt miután a Hungexpo megvette, egyszer önállóan, majd a BNV részeként szervezte meg, de aztán e nevet elhagyva olvadt be a bútorvásár a BNV-be, s íme most ez is megszűnt. A Csupa Nő "Teremts otthont!" szekciójában él tovább a bútorkiállítás nyoma.

 

A csupano.hu/lista-kiallito.php kiállítói listában ma, a nyitás előtti napon a korábbi sajtótájékoztatón jelzett 300-zal szemben 85 kiállító található. Ezek mindegyike a G csarnokban és néhányuk a P szabad területen állít ki. Ez azt is jelenti, hogy a remélt 10 ezer m2-nél a terület is arányosan kevesebb. A lista szerint a vásárnak külföldi kiállítói nincsenek.

 

A FATÁJ részéről nagyon sajnáljuk a BNV eltűnését, ahogy korábban a Bútorvilág elolvadásának sem örültünk. Reméljük, hogy a Csupa Nő "Teremts otthont" szekciója idővel kinőheti magát, illetve megújulva visszatérhet a BNV, sőt netán valamilyen néven önálló bútorvásár is a hazai vásárok forgatagába.

Összeállította Mőcsényi Miklós a hivatkozott források felhasználásával.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.