FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-09-19

Támfal védi a közlekedőket Fonyódnál

A tavaszi csapadékos időjárás következtében kisebb omlásnak indult a fonyódi magaspart, amely az alatta húzódó 7-es számú főközlekedési utat veszélyezteti. A SEFAG Zrt. saját költségén kezdte meg az útra omló föld felfogását célzó védőfal rendszer kiépítését.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A fonyódi magaspart kialakulása tudatos emberi cselekvés eredménye. Az infrastruktúra-fejlesztés következtében került átvágásra az eredetileg a Balatonba fotó lösz domb. A kialakuló magaspart azóta jelent folyamatos problémát az ott élők és közlekedők számára.

A téli olvadást követő tavaszi csapadékos időjárás hatására a felázott talaj megcsúszott, mely következtében áprilisban a hetes útra omlott - szerencsésen: balesetet nem okozva - mintegy 1 köbméternyi földtömeg. A hetes utat akkor a katasztrófavédelem le is zárta. A város vezetése gondoskodott a földtömeg eltakarításáról, a SEFAG Zrt. pedig azonnal megkezdte a károsodott fatömeg eltávolítását és a már korábban megépített védő fal helyreállítását. A további feladatok meghatározásához szakértők bevonásával készült talajmechanikai vizsgált, szakvélemény, mely alapján egyenlőre elegendő a hetes út Fonyód és Alsóbélatelep közötti szakaszát érintő, teljes védőfal rendszer kiépítése.

A SEFAG Zrt. saját költségén kezdte meg az útra omló föld felfogását célzó védőfal rendszer kiépítését.

 

A kialakult magaspart ormán fut végig Európa egyik legfestőibb panorámáját nyújtó sétány, melyet "viharvert" kerítés választ el a veszélyes partvonaltól. Tekintettel arra, hogy több ezer turista keresi fel évente és hogy a fegyelmezett gazdálkodásnak köszönhetően a szükséges források rendelkezésre állnak a SEFAG Zrt. megkezdte a kerítés teljes átépítését.

A felújításnak köszönhetően a jövő évi turista szezonban ide látogatókat már sokkal szebb környezet köszönti. Az 1200 fm hosszúságú kerítésből kikerülő, már csak tüzelési céllal hasznosítható faanyagot a SEFAG Zrt. felajánlotta Fonyód város számára, mely tűzifaként a rászorulók számára kerül kiosztásra.

 

Ihárosi Péter - SEFAG Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.