FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-09-25

Design Hét Budapest - HELLO WOOD

A 2013-as Design Héten összefog Magyarország három meghatározó designműhelye: a WAMP, a Hello Wood és a Design Terminál, hogy metszéspontokat hozzon létre a design, a társadalomtudomány és a gasztronómia között. Az események helyszíne az Erzsébet téren felállított, 43 méter hosszú és 120 férőhelyes Közösségi Asztal.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Magyarország három vezető designműhelye összefog a Design Héten

 

Az egyikük Pekingtől Helsinkiig, Berlintől New Yorkig, Bécstől Torinóig vitte a magyar design hírnevét. A másik faléc-építményei sorra jelennek meg a nemzetközi designsajtóban. A harmadik kreatív hálózatot épít Közép-Európában.

 

Szeptember 27-én 18.00 órakor nyílik a Design Terminálban a 2013-as Design Hét Budapest nemzetközi nyitókiállítása, a Metszéspontok. A design és a különböző szakmák, társadalmi projektek találkozását vizsgáló kiállítás kurátora Szemerey Samu urbanista, az idei Hello Wood alkotótábor zsűritagja.

 

Szeptember 28-tól, szombattól látható a Design Terminál előtt az idei Hello Wood egyik projektje, a sporaarchitects építésziroda Asztal-installációja. Az építészirodára jellemző, hogy munkáikkal a mindennapi élet kérdéseire és problémáira keresik a választ. Hétköznapi tárgyakat értelmeznek újra, idén az asztal témájához nyúltak: az általuk tervezett darab 43 méter hosszú, formája és funkciója pedig tetszés szerint alakítható. A 120 fős designasztal úgy építették meg, hogy az átsorolható bakok a variálhatóságot szolgálják. Így tökéletesen alkalmas a design és a gasztronómia metszéspontjainak megjelenítésére.

Szeptember 28-án szombaton az Asztalnál a WAMP gasztro-rendezvénye, a WAMP Spájz várja 11.00 órától az igényes finomságokra éhes látogatókat.  Az Édes kísértésbe viszünk! címet viselő program az édességeket, az édes ízeket állítja fókuszba, s a csokoládé-különlegességek, sütemények, lekvárok, makaronok és más finomságok mellett különleges kedvezményes vásárlási lehetőséget is kínál majd.

 

Szeptember 29-én  a Hello Wood szervezői a Design Hét látogatóit újra az Asztalhoz hívják. A Hello Wood egy multikulturális, multidiszciplináris művészeti program. Legismertebb eseménye a nyaranta megrendezett egyhetes alkotótábor, ahol ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal. A Hello Wood tudományos és művészeti területeket integrál, közösséget épít és tehetséget kutat. Az idei Hello Woodon a Lépj közelebb! mottó jegyében dolgoztak együtt építész és designer fiatalok a szakma nagyjaival, hogy az elhalványuló emberi kapcsolatok hasznára fordítsák a kreativitásukat. Ezúttal fűzfakukták, alkalmi séfek és alanyi cukrászok kísérleteznek a Hello Wood asztalán, obligát vasárnapi menük méltó vetélytársai után kutatva. A közösségi főzés keretében tort ül a dizájn, a panír mennybe megy, a deprimált kókuszgolyó a makaron cukrászipari trónjára tör. Bármi, ami gasztro, lehet kutatás tárgya, és mindent áthat az újrahasznosítási láz. A Hello Asztalt terítik, és a betevőket kerítik: 1 falat zamat, Based on Pig, BON BON BON, Budapest Bagel, EGYTÁL! HÁNYTÁL?

 

Szeptember 28-29-én a WAMP a belvárosi Váci 1-ben is várja az érdeklődőket. A kétnapos designvásáron mutatkozik be a Hónap Designere-díj szeptemberi nyertese, Magyarország egyik megkerülhetetlen divatmárkája,  az Artista. A csapat szuper feminin, mégis hordható ruhái mellett azonnal felismerhetők a márka táskái is. Legújabb, 2013-as őszi-téli kollekciójukkal a WAMP-on találkozhat először a hazai közönség.

 

Október 2-án 19.00 órakor a Budapest Design Meetup Hello Wood-különkiadását rendezik meg a Kőlevesben, a Lépj közelebb! mottó jegyében, ahol az alkotók beszélnek élményeikről és a megvalósult projektjükről.

 

Október 3-án 18.30-kor Hello Wood kiállítás nyílik a MÜPA-ban. Az alkotótábor három ikonikus installációját az iWood közösségi zenemegosztót, a Hello Wood zsűri által első díjjal díjazott Polifóniát és a hatalmas szélmalmot, a Mordor Malmát lehet élőben látni.  A Művészetek Palotája hosszú távú stratégiájának kiemelt célja oly módon nyitni a fiatalok felé, hogy közben párbeszédet is kezdeményez velük. Ennek fontos része az évszakos programokhoz illeszkedő installációs program elindítása, melynek révén a fiatal képző- és iparművészek is bemutatkozhatnak a Müpában. A program első lépése a Hello Wood installáció kiállítása az épület előtti területeken és a belső térben. Ezek az installációk segítenek abban, hogy a fiatalok, valamint a képzőművészet és a design iránt fogékony közösségek még inkább otthonuknak érezhessék az épületet. A Művészetek Palotája több művészeti ágat reprezentáló előadóművészeti központ, ezért ezek az installációk a kortárs kulturális kommunikáció részévé is válnak. Megszólítják a közönséget, gondolatot ébresztenek, és bizonyos esetekben akár provokálnak is. Az előcsarnokban látható iWood az épületben folyó programoknak is különleges értelmezést adhat, hiszen a zene újfajta, szimbolikusabb megközelítésére nyújt lehetőséget.

 

Programunk a Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat hivatalos része.

 

A Hello Woodot 2010 óta a Jaf Holz Ungarn Kft. támogatja. A Hello Wood fő támogatója a Design Terminál. A Hello Woodhoz a szerszámokat a Bosch biztosítja.

 

Részletes program:

2013. szeptember 27. 18:00 Metszéspontok x Crossovers kiállítás

Design Terminál, 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

Nyitva: 2013. szeptember 28. - november 3. H-V 12:00-20:00

2013. szeptember 28. 11:00 - 19:00 KÖZÖSSÉGI ASZTAL, WAMP Spájz: Édes kísértésbe viszünk! Gasztro vásár reggeltől estig

1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

2013. szeptember 28. 10:00 - 20:00 WAMP design vásár

Váci1, V. kerület, Váci utca 1.

2013. szeptember 29. 11:00 - 16:00 KÖZÖSSÉGI ASZTAL, HELLO WOOD Dizájn uzsonnára - Tartósan újhullámos kísérleti konyha, betűasztalon tálalva Facebook esemény

1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

2013. szeptember 29. 10:00 - 20:00 WAMP design vásár

Váci1, V. kerület, Váci utca 1.

2013. október 2. 19:00 Budapest Design Meetup Hello Wood 2013 különkiadás Facebook esemény

Kőleves, 1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.

2013. október 3. 18:30 Hello Wood kiállítás megnyitó

MÜPA, 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Nyitva: 2013. november 16-ig, H-V 10:00-18:00

 

 

sajtóközlemény Hello Wood

Kapcsolódó:
Idén ismét Csórompusztán volt a Hello Wood (2013-0725)

 


 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.