FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-07

Megújulnak a Kaposvár környéki parkerdők

Megújulnak a Kaposvár környéki parkerdők, ezek egyikét, az Európai Unió támogatásával 50 millió forintból megújult Gyertyánosi Parkerdőt pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Barkóczi István, a Somogy megye erdeinek felén - 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterületen gazdálkodó - Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. (Sefag Zrt.) vezérigazgatója az átadáson arról tájékoztatott, hogy az idén 600 millió forintot költöttek a Kaposvár környéki, illetve somogyi parkerdőkben fejlesztésekre.

 

Kaposvárt körbeveszik a parkerdők, így nemcsak a Gyertyánosi parkerdőben, hanem a környéken máshol is rendbe tették, fejlesztették a kirándulóközpontokat - mondta a vezérigazgató. Példaként a Deseda-Gombás Parkerdőt és a Tókaji Parkerdő említette. Előbbiben egy kalanderdőt hoznak létre - már felújították a tornapályát, pihenőhelyeket alakítottak ki a nordic walking pályán -, az utóbbiban pedig felújították a szigetre vezető fahidat, a filagóriát, és a forrás környezetét is rendbe tették. A zrt. vezérigazgatója jelezte, jövő őszre a Zselic szívében, Kardosfán elkészül egy egyedülálló csillagvizsgáló.    

 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a megújult parkerdő avatásán azt hangsúlyozta: "a természet mindig jó befektetés, mert örök érték". A környéken négy parkerdő is várja a kirándulókat, és mindegyik más élményt, vonzó programokat kínál az odalátogatóknak - mondta a városvezető.

 

A Gyertyánosi Parkerdőben most lezárult fejlesztések keretében megszépült a filagória, a kültéri kemence, a Négy testvér-forrásnál kijavították a fahidat és a gyalogösvényt is rendbe tették, így a parkerdőt gyalogosan, vagy helyi járatos autóbusszal érkező turisták is könnyen meg tudják közelíteni. A tájékozódást új információs táblák segítik, és a környéket népszerűsítő kiadványok is készültek.

 

Forrás: SEFAG Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.