FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-07

AKE-kupa - OAFSZ Fakupa

Az AKE Hungária Kft. hetedik éve rendezi meg az AKE kupát, amely az utóbbi években AKE családi rendezvénnyé nőtte ki magát.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Az OAFSZ Fakupa 12 éves múltra tekint vissza (akkor vetette fel egy faiparos sportrendezvény ötletét az OAFSZ alelnöke, Parposz Tamás). Néhány éve a két rendezvény összeolvadt, és együtt kerül megrendezésre. Kellemes környezetben, jó hangulatban zajlottak le szeptember 14-én az AKE-kupa - OAFSZ Fakupa sportversenyei.

 

A sportnap reggelén szakadó esőre ébredtuünk, de aztán mellénk pártolt a szerencse, és 9 órakor, a megnyitón már nyoma sem volt az esőnek. A rendezvényt az AKE részéről Oliver Schliesser ügyvezető, valamint az OAFSZ elnöke, Molnár Péter nyitotta meg. Az AKE Hungária Kft. rendkívül gondos házigazdának bizonyult, a résztvevők számára minden adott volt, hogy jól érezzék magukat a vépi helyszínen. Sörsátor, zene, szendvicsek, italok, és természetesen a sportrendezvények (foci, teke, horgászat) várták a felnőtteket. Családi nap lévén, a kicsik számára igazi gyerekparadicsomot varázsoltak a szervezők: volt ugrálóvár, trambulin, számtalan barkácssátor rengeteg ötlettel, alapanyaggal, váltóversenyek, arcfestés, lufibohóc...

 

Foci

Az elmúlt évekhez viszonyítva is nagy érdeklődés mellett, 17 csapat részvételével három pályán zajlottak a mérkőzések, a kispályás foci szabályai szerint. A jó hangulatú színvonalas csoportmérkőzések, majd a középdöntő eredményei után a bronzéremért a házigazdák csapata a Lap-Landdal mérkőzött. A döntőt az Erdért Tuzsér játszotta az ADA Hungária csapatával. A bajnoki címet végül büntetőrúgások döntötték el.

Eredmény:

1. ADA Hungária Kft. 2. Erdért Tuzsér Kft. 3. Lap-Land Kft.

 

Teke

Az első körben gurító tekések a szerencsére nagyszámú jelentkező miatt már reggel, a hivatalos megnyitó előtt elkezdték a versengést. 60 gurítás eredménye alapján (mindkét pályán 15 teli, 15 tarolás) alakult ki a végeredmény. A férfiak uralta mezőnyben 4 női versenyző is indult.

Eredmények:

Csapat:

1. Csercsics II. (935 fa) 2. Swedwood (924 fa) 3. Bowling Bears (908 fa)

Egyéni

Férfi:

1. Horváth Márton (Csercsics II.) (246 fa)

2. Németh Herbert (Bowling Bears) (244 fa)

3. Mackó Gábor (Swedwood) (243 fa)

Női:

1. Domján Viktória (Falco) (208 fa)

2. Füstné Takács Andrea (AKE) (198 fa)

3. Hock Zsófia (Benteler) (116 fa)

A szervezők különdíjjal jutalmazták a bajnokcsapatban versenyző 78 éves Pegán József korelnököt.

 

Horgászat

A rendezvénynek a VM DASZK Szakképző Iskola halastava (tűzivíz-tározója) biztosította a helyszínt, amelyet a Vépi Sporthorgászklub bérel az iskolától. A tó mérete 0,8 hektár, jellemző vízmélysége 1,2-2,0 méter között alakul; a szélén körben mélyebb, középen sekélyebb. A halállomány: ponty, amur, keszegek, illetve ragadozó halak. Sajnos a tóban a törpeharcsa is megtalálható, és idén került telepítésre feketesügér. A tóban a jelenleg megfogott legnagyobb hal egy 17,3 kg-os amur. Ezen információk ismeretében ültek le a partra a horgászok. Több-kevesebb szerencsével, de jó hangulatban várták a kapást és ritkították a törpeharcsaállományt.

Eredmények:

1. Kozma László (Ricco Mobili) 5,5 kg

2. Nyikos Róbert (Meranti) 5,19 kg

3. Füst László (AKE) 3,75 kg

 

Főzőverseny

A sportversenyek mellett főzőverseny is zajlott a pálya szélén. Üstökben főtt a marhapörkölt, a szarvaspörkölt, a halászlé, a babgulyás és a pacalpörkölt. Mindegyik ételnek óriási sikere volt, az üstök nagyon hamar kiürültek.

 

A főzőverseny győztese Zártl Jenő lett, aki pacalpörköltet főzött.


Forrás: faipar

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.