FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-10

Belehúzott az ÉSZAKERDŐ Borsodban

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. átfogó fejlesztési programja keretében közel száz létesítmény újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt hónapokban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Hét tanösvény és turistaút, két erdészeti-, vadászati- és természetvédelmi gyűjtemény, három pihenőház, hét történelmi emlékhely és mintegy nyolcvan pihenőhely várja korszerűsített, megszépült formában az erdőjárókat - mondta lapunk érdeklődésére Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője. - Lillafüred egyik nevezetessége a Hámori-tó, ennek déli oldalán nagyjából 1000 méter hosszan húzódik a Tóparti sétány, ami fél óra alatt kényelmesen bejárható. A sétányon a korlátokat és padokat egyaránt felújították, és négy új információs táblát is kihelyeztek. Ezeken a térségi erdőkről talál érdekességeket a turista. Például megtudhatja azt, hogy az ÉSZAKERDŐ Zrt. által kezelt állami erdők élőfakészlete akkora, ami éppen megtöltené 2,6 millió betonkeverő teherautó 10 köbméteres puttonyát. Ha ennyi jármű felsorakozna egymás mögött, nyolcszor körbeérnék Magyarország határát.

 

A Pisztráng tanösvény is

- Az erdőjárók Lillafüreden már a megújult Mária-sétányon mehetnek végig, itt júniusban szentelték újra a felújított Patrona Hungariae szobrot - mondta Bozsó Gyula. - A sétányon négy új információs táblát helyeztünk ki, ezeken túl számos új pad, valamint szelektív hulladékgyűjtő szolgálja a turisták kényelmét. A Miskolc határában lévő Forrásvölgy tanösvényt is korszerűsítettük, nyolc új információs táblát helyeztünk ki a több, mint három kilométer hosszú tanösvényen. Az ismertetők segítségével megismerhető a térség állat- és növényvilága, de a Bükk-hegység földtani képződményeiről és az erdészek munkájáról is tájékozódhatnak a természetjárók.

 

Az osztályvezető kiemelte a Pisztráng tanösvényt, ami a Lillafüredi Állami Erdei Vasút garadnai végállomásáról indul. A 2,5 kilométeres tanösvény nyomvonalát módosították, új jelzést festettek fel, és ez az útvonal is új információs táblákat kapott.

 

Forrás: boon.hu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.