FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-11

Elkezdődött a Csóványosi torony átalakítása

Az Ipoly Erdő Zrt felhívása: Ezen a héten a munkaterület átadásával megkezdődtek az átalakítási munkálatok a Csóványos geodéziai mérőtoronynál, ezért nem látogatható!

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Elkezdődött a Csóványosi torony kilátóvá alakítása, ugyanis eddig ez egy országos geodéziai alap hálózat részeként működő mérőtorony volt. A kilátó reményeink szerint hamarosan az Önök kirándulásaihoz fog nyújtani páratlan élményt. Az építés alatt azonban a torony nem látogatható, ugyanis építési terület, ahol csak az építők, építtetők tartózkodhatnak!

 

A toronyhoz vezető turista jelzések látogathatók, mivel a munkaterület környezeti igénybe vétele nem túl nagy. Ezért kérünk minden természetszeretőt, hogy az átalakítás időtartama alatt legyen türelemmel, és a fentiek figyelembe vételével tervezze kirándulását! A kellemetlenségekért elnézésüket kérjük, ugyanakkor az építkezések várható befejezésekor, ami a jövő esztendő harmadik negyedévében lesz már együtt ünnepelhetünk a megújult Csóványos tetején!

Előzmények:

 

Egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően, az Ipoly Erdő Zrt. saját forrásainak bevonásával, és a szükséges tervek, engedélyek birtokában elhárultak az akadályok, hogy a 938 m magasan álló geodéziai mérőtorony megújulhasson. A turista utak mentén álló építménybe volt idő, amikor be lehetett jutni, manapság azonban hivatalosan biztosan nem. A torony kezelője ugyanis a megyei Földhivatal vélhetően biztonsági okokból lezáratta (társaságunk csupán a környező erdők kezelője). 

 

A bezárt torony jelen állapotáért éppen ezért nem az erdőgazdálkodó felelős, ugyanakkor a gyalogos természetjáró turizmus pártolójaként felelősséget érzünk az oda látogatókért biztonságáért is. Ezért a torony jelenlegi állapotát felmértük és a kilátóvá történő átalakítás élére álltunk. A torony szerkezetileg megfelel a statikai elvárásoknak, azonban a kialakítása nem a turisztikai terhelések elviselésére, hanem az eredeti funkció ellátására lett kialakítva.

 

Az elnyert pályázat a kilátóvá történő teljes rekonstrukciót célozza.

 

Forrás: Ipoly Erdő Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.