FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-31

SkillsHungary felhívás válogató versenyre

Felhívás az EuroSkills és a WorldSkills ifjú szakemberek nemzetközi versenyeinek válogató versenyeire: ács, bútorasztalos, épületasztalos, faipari gépkezelő (és további szakmák).

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, végzős szakközép- és szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat Magyarország képviseletében az ifjú szakemberek 2014-ben a franciaországi Lille-ben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságán, a EuroSkills-en, illetve 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóban megrendezésre kerülő, a "Szakmák Olimpiájának" is nevezett WorldSkills világversenyen.

 

A EuroSkills válogatóversenyen kiválasztott versenyzők, a nemzetközi döntőn elért eredményükkel jogot szerezhetnek arra is, hogy a WorldSkills 2015 világversenyen is részt vehessenek, amennyiben a részvétel egyéb feltételei is teljesülnek.

 

A nemzeti válogatóversenyre az alábbi szakmákban és kategóriákban várjuk a jelentkezőket:

FAIPARI TECHNOLÓGIÁK VERSENYSZÁM

A szakma, versenyszám magyar és angol neve, rövid leírása.

Faipari technológiák/ Woodcraft technology versenyszám, amely tartalmazza a következő szakmákat: Bútorasztalos/Cabinet Making, Épületasztalos/Joinery, Faipari gépkezelő/Wood Machining. A versenyen 3 fős csapatok mérik össze tudásukat.

A bútorasztalos versenyzők feladata egy fiókos, keretbetétes ajtóval ellátott kisszekrény elkészítése. A termékhez szükséges tömörfa és furnérozott alkatrészek kialakítása, a korpusz, a fiók és az ajtó összeépítése különböző szerkezeti kötésekkel. A versenyzők munkája magában foglalja a kézi és a gépi technológiák alkalmazását, valamint a hagyományos és a modern technológiák használatát.

Az épületasztalos versenyzők egyik feladata egy 1:1-es műhelyrajz elkészítése, azt követően pedig egy ablak vagy ajtó szerkezeti kialakítása és összeépítése. A versenyzők munkája magában foglalja a kézi és a gépi technológiák alkalmazását. A szerkezetek kialakítása és összeépítése során a különböző szerkezeti kötéseket alkalmazza, mint például az ollós csapozások, sarokkötések, fészkes és átmenő vésett csapozások, lapolások, idegencsapos kötések, fecskefarkú fogazások.

A faipari gépkezelő versenyzők első feladata, hogy előkészítik az alapanyagot a bútorasztalos és az épületasztalos versenyzők részére, különböző faipari gépeken történő megmunkálással. Másrészt egy CNC felsőmarógépen programírással egybekötött megmunkálást végeznek. A versenyfeladat összeépítésében pedig segítik a bútorasztalos és az épületasztalos versenyzők munkáját. további tudnivalók ...

A versenyre jelentkezés korhatára

- EuroSkills 2014 versenyre jelentkezés felső korhatára a verseny évében betöltött 24 év, azaz az 1990-ben és utána születettek. A jelentkezés alsó korhatára a betöltött 18 év.

- WorldSkills 2015 versenyre jelentkezés felső korhatára a verseny évében betöltött 22 év, azaz az 1993-ban és utána születettek. A jelentkezés alsó korhatára a betöltött 18 év.

 

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik vállalják a több fordulós válogatóversenyeken való részvételt. A válogató versenyen kiválasztásra kerülő versenyzők számára a szponzorok a versenyeket ismerő, a szakmák elismert szakembereinek közreműködésével a nemzetközi verseny kezdetéig több hónapon át tartó felkészítőt szerveznek az általuk biztosított képzőhelyen. Az Európa Bajnokságon illetve a világversenyen csak azok vehetnek részt, akik a felkészítőkön olyan szintre jutottak, hogy méltón képviselhetik Magyarországot ezeken a versenyeken.

A versenyekkel kapcsolatban további információt a www.skillshungary.hu honlapról, vagy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi versenyek szervezésével foglalkozó munkatársaitól, a szakmák, versenyszámok szponzoraitól tudhat meg.

 

Jelentkezni a versenyre az nv.skillshungary.hu vagy a nemzetivalogato.skillshungary.hu címeken található elektronikus jelentkezési lap és mellékleteinek kitöltésével lehet.

Kivétel az Informatikai hálózati rendszeradminisztrátor versenyszám melyre a ws2005.netskills.hu honlapon lehet regisztrálni.

A jelentkezések elbírálását követően a szakmai szponzorok értesítést küldenek a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.

 

Jelentkezési határidő: 2013. november 15.

Kivétel az Informatikai hálózati rendszeradminisztrátor szakmai, ahol a jelentkezési határidő 2013. december 15.

A jelentkezések elbírálásának határideje: 2013. november 20.

 

További információ:

Telefonon a +36/20/381-9432 és a +36/20/469-3095 telefonszámokon,
valamint a heger.istvan@mkik.hu és csiszar.zsofia@mkik.hu e-mail címeken.

Forrás: MKIK

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.