FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-13

Módszer a téli fűtésszámla csökkentésére

Bár a hosszúra nyúlt enyhe ősz komoly megtakarítást hoz, itt az ideje gondoskodni a téli tüzelőről. A Tisza-tó térségében egyre többen térnek át a legolcsóbbnak számító fafűtésre.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A tűzifa jóval olcsóbbnak számít manapság a gáznál vagy éppen a szénnél, ám sokak számára a mázsánként 2500-3000 forintos ár kifizetése is gondot okoz. Számukra nyújt kitűnő lehetőséget évek óta, hogy az ártéri erdők tulajdonosai módot adnak arra, hogy a kitermelés után maradó hulladék anyagot összeszedjék, hazavihessék. Csakhogy gyakran előfordul, hogy az ily módon jótékonykodók keserű tapasztalatokat szereznek.

 

- Bár igazgatóságunk hosszú éveken keresztül lehetőséget biztosított arra, hogy a környékbeliek téli tüzelőt kapjanak az ártéri erdeinkben kitermelt gyengébb minőségű fából, idén úgy döntöttünk nem lesz ilyen akciónk - mondta el Ficzere András, a Kötivizig erdésze. - Ennek oka kettős. Egyrészt épp az elmúlt évek fokozott kitermelése miatt most kevesebb az ilyen fa, másrészt pedig az elmúlt télen igen rosszak voltak a tapasztalataink. Többször előfordult, hogy akik nappal engedéllyel szedték a tüzelőt, este tilosban járva tértek vissza. Ekkor pedig már nem csak a kijelölt területen szedték a fát, hanem vérszemet kapva vitték az értékesebbet is.

 

Nem véletlenül, hiszen jó ára van az így szerzett tüzelőnek. Egész csoportok szerveződtek már erre a térségben, egy kerékpárnyi fa ára a hírek szerint 1500-2000 forint között mozog.

 

Luzsi József, az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat elnöke ugyanakkor úgy véli, ameddig vannak rászoruló, jószándékú, dolgozni akaró emberek, érdemes fenntartani ezt a lehetőséget.

 

- A törvényi szabályozások szerint ingyen adni ugyan nem lehet, ám a minimális áron vagy akár saját munka ellenértékeként megkaphatják a kitermelt területen maradó hulladék fát a nehéz helyzetben lévők. Ily módon már évek óta segítünk a környéken élőknek. A jelenlegi energiaárak mellett egyre többen zárják el a gázt és inkább fával fűtenek, ehhez nyújtunk lehetőséget mi is. Sajnos időről időre vannak rossz tapasztalataink nekünk is, de abban bízom, hogy ha szervezett keretek között gyűjthetik a tüzelőt, talán kevesebben teszik ugyanezt illegálisan. Nyilvánvaló, hogy üzleti érdekek is közrejátszanak ebben a döntésben, hiszen remélhetőleg így kevesebb igazán értékes, olykor védett fa esik áldozatul a természetkárosításnak.

Forrás: SZOLJON

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.