FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-26

Itt a nemzeti koporsógyártó

Az Egyesült Nemzeti Koporsógyártó Konzorciumnak nem akadt versenytársa a Budapesti Temetkezési Intézet közbeszerzésén, egyedüli ajánlattevőként nyert. A két cég alkotta konzorcium két évig nettó 166 millió forintért szállíthat koporsókat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Koczkanics Szabolcs a raktárban tolja a szállításra váró koporsókat a Keletfa Kft. koporsógyárában. Fotó: MTI

- Egyedüli ajánlattevőként az Egyesült Nemzeti Koporsógyártó Konzorcium nyerte meg a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. koporsótenderét, a két évre szóló szerződés értéke nettó 165,8 millió forint - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben (Tenders Electronic Daily, TED) megjelent hirdetményből. A nyíregyházi székhelyű, nemzeti koporsógyártó konzorciumot két cég alkotja, a nyíradonyi Karsol Kegyeleti Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft.-t és a nyíregyházi Keletfa Faipari és Kegyeleti Terméket Gyártó Kft.-t.

 

A BTI júniusban hirdette meg nyílt közbeszerzését, évente 1745 darab (a mennyiség 50 százalékkal bővülhet) különféle típusú koporsó szállítására. A szerződés hatályba lépésekor a nyertes ajánlattevőnek már 246 darabos kezdőkészletet és a bemutatótermi mintadarabokat le kellett leszállítania a BTI-nek a Kozma utcai Új Köztemetőhöz. A konzorciumnak nem akadt versenytársa, az eljárás eredményéről október 24-én döntöttek. A nyertes egy évre nettó 83,9 milliós árajánlatot tett, a két éves szerződés értéke így ennek duplája.

 

Nemzeti nélkül is megy

A nyíradonyi Karsol Kft. októberben még egy közbeszerzést megnyert, szintén egyedüli pályázóként, de konzorciumtárs nélkül: a Vas Megyei Temetkezési Kft. 2500 darabos (ami 40 százalékkal növelhető mennyiség) koporsóbeszerzését. A szerződés előzetesen becsült értéke nettó 130 millió forint volt, a nyertes árajánlata 129 695 600 forint. A megállapodás 2013 december elejétől 2017 november végéig hatályos - derül ki a közbeszerzési tájékoztatóból. Ebből az is kiderül, hogy a Karsol egy alvállalkozót is bevon majd a teljesítésbe, mégpedig koporsógyártásra, nettó 25,9 millióért.

 

A Karsol Kft. a Céginfo.hu adatai szerint jelenleg 111 főt foglalkoztat, a nettó árbevétele tavaly 1,234 milliárd forint volt, amiből 561 millió exportértékesítésből származott, az adózott eredménye 109 millió forint volt. A céget 2003-ban alapította Balog Károly és Kőrösi Zsolt, akik tulajdonos-ügyvezetői a társaságnak, amelynek kötelezettségállománya 2012 végén meghaladta a 420 millió forintot. A Karsol 2006 óta több száz millió forintot fordított fejlesztésekre, melyekhez uniós támogatást is elnyert.

Balog Károly korábbi munkahelye az a Keletfa Kft. volt, amellyel a Karsol - Egyesült Nemzeti Koporsógyártó Konzorcium néven - megnyerte e BTI közbeszerzését: 1995-től 2003-ig ügyvezető igazgatója volt. Balog az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület alelnöke a Magyar Temetkezési Kellékgyártók és Forgalmazók Egyesületének delegáltjaként, amely szervezetnek 2010-től elnöke.

Koporsó és gasztronómia

Karsol néven működik a tulajdonos-ügyvezetők egy másik cége is, a nyíradonyi székhelyű, debreceni fióktelepet fenntartó Karsol Gasztronómia Kft. A debreceni fióktelep nem más mint Debrecen ismert "luxusétterme", a Piac utca 23. szám alatti Ikon. (Az Ikon étteremben látta vendégül például tavaly decemberben Kósa Lajos polgármester Václav Klaus cseh köztársasági elnököt.)

A Piac utca 23. szám alatti helyiségek önkormányzati tulajdonban vannak, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. érdekeltségében lévő Cívis Ház Zrt. adja bérbe. A Karsol Gasztronómia Kft.-t 2011 novemberében jegyezte be a cégbíróság, 2012-ben a nettó árbevétele 50,5 millió forint volt, a vesztesége mintegy 48 millió, a tartozásai 141 millió forintra rúgtak év végén.

 

Forrás: napi.hu

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.