FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-01-09

Felfigyelt a világ egy budapesti pláza ABC-jére

Az ArchDaily a napokban egy budapesti munkára hívta fel a figyelmet, ami nem csak azért érdekes, mert egy látványos belsőépítészeti projektről van szó, ráadásul egy plázában, hanem azért is, mert az idehaza alig kapott figyelmet.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Fotók: Batár Zsolt

Az egyik legolvasottabb nemzetközi építészlap mutatta be a MOM Sparját.

 

Az ArchDaily elég olvasott építészeti lap, ha nem a legolvasottabb. Mondjuk van 1,1 millió Facebook-, meg bő 160 ezer Twitter-követője, ami persze még nem a világhírnév mércéje, de jól mutatja, hogy azért olvasgatják. Nos ez az ArchDaily a napokban megint egy budapesti munkára hívta fel a figyelmet, ami nem csak azért érdekes, mert egy belsőépítészeti projektről van szó, ráadásul egy plázában, hanem azért is, mert az idehaza alig kapott figyelmet.

 

Ez pedig a MOM Park bevásárlóközpontban ősszel nyílt új Spar-üzlet.

Gyorsan elküldtem pár kérdést Dobos Andrásnak, a tervező LAB5 Architects csapat egyik tagjának, aki azon nyomban válaszolt is. Mint írja:

 

"A MOM Park nagyon jó látogató/vásárló aránnyal rendelkezik, egy tehetősebb kerületben, így amikor a Spar az ottani szupermarketet átvette, az az ötlete támadt, hogy egy zászlóshajó boltot nyit benne.

Olyan egyedi designt szeretett volna, amit előtte nem használt, és amit később sem szeretne újra használni. És ami egyben egy magas szintű vásárlói élményt biztosít. Egy meghívásos pályázatot írtak ki, építészeknek és belsőépítészeknek, magyaroknak és osztrákoknak... ahol azzal nyertünk, hogy sikerült egy modern, piac jellegű teret kialakítanunk, ami indusztriális is, és barátságos is. Játékos, de könnyen áttekinthető. És tudja a megszabott minimum polc-folyómétereket ;)

Az elvárás az volt, hogy egy kényelmes, áttekinthető, otthonos tér alakuljon ki. A Sparral nagy szerencsénk volt, a nyertes pályaműből az ötletek 90%-a megvalósulhatott, nagyon megbíztak bennünk, így nem kellett őket túlságosan győzködni. Szerettünk volna látszó beton padlót, nos, az a tizennyolcadik előírás miatt nem sikerült :)

De minden mást, együtt, megvalósíthattunk; a rengeteg lekerekített, fehér, acryl borítású egyedi bútort, a sci-fi pénztárakat, a leforduló álmennyezetet (ami egy borospincét formáz), a középre beúsztatott, szigetszerű és nyitott csemege pultot, a nyitott álmennyezetet, az egyedi világítási megoldásokat speckó lámpákkal (Tom Dixon, Toboz Design, tej csepp lámpák) stb. stb. Külön örülünk az egyedi sigange megoldásoknak, ami nem terheli le vizuálisan az egész környezetet.

Ami a tervnek magva, hogy nagyon sok "feltárása" létezik a térnek. Pl. a Togo-nál úgy lehet vásárolni, hogy be sem kell lépni a bolt területére. Aztán mindenféle "körök" vannak, a kis kör a beszaladóknak, a nagy kör a hétvégi nagy bevásárláshoz... Így ezek a "bejárások" inspirálták a formákat - és az elrendezést. A színekben pedig a meglévő MOM Parkhoz alkalmazkodtunk.

Kicsit rohanós volt a tempó néha, de szerencsére sohasem kellett kapkodni.

Amennyire tudom, nagyon jók a visszacsatolások náluk is!"


Személyesen még nem volt szerencsém a bolthoz, de ha nektek van tapasztalatotok, osszátok meg velünk. A Tervezőknek meg (Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár  Virág Anna) gratula!

 

FATÁJ kiegészítés:

A falapokat az AKNIS Bútorlapszabászat hozta megfelelő méretre, formába.

 

Forrás: Urbanista.blog

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.