FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-05-06

Muzsikál az Erdő 2014. június 28. - július 6.

Június 28-tól július 6-ig lesz a Muzsikál az Erdő idei programja a Mátra hegység térségében, melynek során csúcstámadásra készülnek. Ugyanakkor irodalmi és fotópályázatra is lehet jelentkezni. Gyöngyöstarjánban Sósirét lesz az új helyszín.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A tervezett teljes program számos elemet tartalmaz.

 

Az idei a 11. rendezvénysorozat, mely csúcstámadásokra készül. A 9 napos esemény 9 helyszíne közül három a Mátra három legmagasabb hegyorma: Kékestető, azaz Magyarország legmagasabb pontja, Galyatető és Ágasvár. A klasszikus zenei és népzenei koncertek panorámás tisztásokon, természetvédelmi területek különleges értékű környezetében, százados bükkfák árnyékában, a montán bükkösök régiójában szólalnak meg. A "Muzsikál az erdő" céljait hivatott népszerűsíteni Kékestetőn a Muzsikás együttes, Galyatetőn Pál István Szalonna és Bandája, Ágasváron Lajkó Félix koncertje. Hiszen a "Muzsikál az erdő" értékei szerint a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a klasszikus zene, a művészetek támogatásával, szélesebb körben népszerűsítésével valósítható meg. Minden érdeklődőt arra bíztatunk, hogy a helyszíneket a szakvezetéses túrákkal közelítse meg, használja ki a lehetőséget és hangolódjon rá a természet lüktetésére, a "Muzsikál az erdő" programjaira.

 

A rendezvénysorozat alkalmából a Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet Jókai Anna Kossuth díjas írónő védnökségével.

A irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 20, dráma esetén 90 oldal. Egy pályázó legföljebb három pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben kérjük beküldeni a muzsikalazerdopalyazat@gmail.com címre. 

A művek beküldési határideje: 2014. június 1.

 

Ugyanakkor fotópályázatot is meghirtettek. A digitális fotókat 2400x1600 pixel felbontásban, jpg formátumban kell beküldeni. Egy alkotó maximum 10 fotóval pályázhat, jpg formátumban. A képek bármikor készülhettek. Nevezési díj nincs. A fotókat e-mailben kérjük megküldeni: dhkm@dhkm.hu 

A fotók beküldési határideje: 2014. június 01.

 

A "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok 2014. július 2-án Gyöngyöstarjánban új helyszínre, a Sósirétre látogat. A rendezvénysorozat sajátossága, hogy a klasszikus és népzenei koncerteket különleges esztétikai értékkel bíró természeti környezetben, a Mátra erdeiben, patakvölgyekben, pincesorokon tartja. A 11. alkalommal szerveződő rendezvénysorozat mindig új helyszíneken jelentkezik, hogy a "Muzsikál az erdő" közönsége minél jobban megismerhesse a környék természeti értékeit. Tavaly a Gyöngyöstartján mellett található Fajzatpuszta adott otthont a rendezvénynek, idén Sósiréten, a műemlék védelem alatt álló  Borhy Kastély kertjében várják a szervezők a közönséget.

A gyöngyöstarjáni programok délelőtt kezdődnek Szőke Mátyás szőlő és bortermelő pincészetében, ahol megismerkedhetnek a fenntartható gazdálkodási példával. Sósiréten várja a legkisebbeket népi kézműves játszóház, a képzőművészet rajongóit képzőművészeti kiállítás, a sportolni vágyókat kerékpártúra, a helyi értékek iránt érdeklődőket helytörténet előadás és helyi termékek bemutatója, a természetkedvelőket szakvezetéses erdei séta. A rendezvénynap két erdei koncertben teljesedik ki. A lombkorona ölelésében eggyé olvad Szeredi Krisztina énekművész hangja, Hegedűs Valér zongorajátéka az erdő hangjaival.

 

 

Majd a Cimbaliband vérpezsdítő ritmusai, közép-kelet európai dallamvilága ragadja magával a látogatókat. Mindkét produkció jól ismert a "Muzsikál az erdő" közönsége előtt, hiszen évről évre visszatérő fellépői a rendezvénysorozatnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők a testi-lelki feltöltődést ígérő rendezvényen.

Forrás: muzsikalazerdo.hu/2014

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.