FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-05-14

Bizakodó faipari várakozások

A kiállítások és szakmai rendezvények általában jól tükrözik egy-egy szakma aktuális helyzetét. A pozitív hangulat, sok vidám tekintet és a tömegek jelenléte mindig bizakodásra ad okot.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Ha ez valóban igaz, akkor idén Európa fa- és bútoriparában kedvező szelek fújnak, ami remélhetőleg hazánkra is pozitív hatást gyakorol majd. A tavasz ugyanis sikeres rendezvények sorát hozta, és akkor még enyhén fogalmaztunk. A nürnbergi vásárközpontban - ahol a faipar nagy nemzetközi seregszemléjét, a Holz-Handwerk kiállítást is rendezték - például az első negyedévben megtartott hét kiállításon 40 éves rekordot döntöttek, a látogatói és kiállítói létszámban egyaránt. Hasonló volt a végeredmény a Milánói Bútorszalonon is, ahol 357 000 látogatóval minden idők legnagyobb érdeklődésére számot tartó kiállítását zárták.

 

A házivásárok közül ki kell emelni az SCM Csoport Riminiben évente megrendezett találkozóját, a "The Home Event"-et, ahol idén több mint 4000 érdeklődő tette tiszteletét. Hazai vizekre evezve, igaz, más méretekben, és persze az elmúlt években összezsugorodott építőipar volumenéhez mérten, de mindenképpen pozitív kicsengéssel zárult a Construma / Ligno Novum / OtthonDesign kiállításcsokor, melyet követően számos kiállító elégedettségének adott hangot. Ezzel összefüggésbe hozható, hogy bár az építőipari termelés még mindig alacsony szinten van, a legutóbbi KSH-adatok biztató fellendülésről tájékoztatnak. Februárban az építőipar termelése 28,3 százalékkal szárnyalta túl az egy évvel korábbit. Csekélyebb mértékben ugyan, de a fafeldolgozás és a bútorgyártás is nőtt az év első két hónapjában. Ez érződött a rendezvényeken is. Olyan kiállítók is visszaszálltak, akik kihagytak néhány évet, és a látogatók között is akadtak olyanok, akik az elmúlt években inkább otthon maradtak.

 

A rendezvények szempontjából mindenképpen erősen indult az év, kíváncsian várjuk a folytatást, hiszen most ennek van a szezonja. A külföldi kiállítások közül a milánói Xylexpo faipari vásár nagyszabású rendezvénynek ígérkezik, de több hazai cég is az ország egész területéről várja az érdeklődőket házivásárára, így például a múlt héten volt a Lignomat házivásár, ezen a héten Csercsics Asztalos Napok, Duna Élzáró+HolzHer+Fagépszer Plusz Szakmai Nap, Dósafa Szakmai Nap; a hónap második felében pedig a Forest Expóra kerül sor.

Forrás: faipar

 

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.