FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-05-29

Barkácsüzlet-hálózat sikerei Magyarországon

A 3e vezetői örömmel tapasztalják a magyarországi piac ígéretes fejlődését. Míg neves nemzetközi barkácsáruház-láncok kivonultak a magyar piacról, esetleg az áruházaik számát jelentősen csökkentették, addig a 3e tagüzletei növelni tudták forgalmukat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Forgalomnövekedés a 3e magyarországi tagvállalatainál

A 3e vezetői örömmel tapasztalják a magyarországi piac ígéretes fejlődését. Míg neves nemzetközi barkácsáruház-láncok kivonultak a magyar piacról, esetleg az áruházaik számát jelentősen csökkentették, addig a 3e tagvállalatai nemcsak kihasználták a szabaddá vált piaci potenciált, de  forgalmukat is növelni tudták. Mindenekelőtt a LET'S DOIT üzletkoncepció szerint működő kereskedők tudják kihasználni a jelenlegi piaci helyzetet. "Az egységes üzletkoncepciók előnyei főleg a gazdaságilag nehéz időkben mutatkoznak meg. De még így is dicséret illeti a magyarországi tagvállalatokat. Az elmúlt üzleti évben következetesen kihasználták a piaci lehetőségeket, és a nemzetközi csoporton belül a legjobb eredménnyel büszkélkedhettek" - hangsúlyozta Dr. Günther Pacher, az osztrák 3e AG igazgatóságának elnöke.

Összességében a 3e csoport Magyarországon 2013-ban 10% körüli forgalomnövekedést könyvelhetett el. Bár a piaci rész növelését nem csak a gyengélkedő nemzetközi láncoktól lehetett elszerezni. "A nehéz keretfeltételek miatt sok magán szakkereskedés is eltűnt a piacról, mivel hiányzott az üzletekből a koncepció és a megfelelő pénzügyi háttér. Ez a piac-tisztulási folyamat is a tagvállalatainknak hozott hasznot" -tette hozzá Dr. Pacher.

Magyarországon jelenleg 26 vállalkozás 35 üzlete tartozik a 3e csoporthoz, ezek közül 9 üzlet működik a LET'S DOIT koncepció szerint.

A 3e nemzetközi piacainak alakulása 2013-ban

A 3e AG kihívásokkal teli feltételekkel találkozott a többi nemzetközi piacán is. Az általános gazdasági helyzet sok reformországban most is feszült. "Ez természetesen közvetlen hatással van a kereskedelemre, mert a vásárlóknál hiányoznak a pénzügyi tartalékok" - mondta Dr. Pacher.

A 3e AG Magyarország mellett Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában és Horvátországban is pozitív fejlődést tapasztalt. A 3e-csoport az Ausztrián kívüli országokban összesen 121 milló EUR forgalmat ért el. Ez az előző évhez képest jelentős, 3,4%-os növekedést jelent.

A teljes társaság (Ausztria és a külföldi piacok) 523 millió EUR forgalmat ért el (-1,4% az előző évhez képest).

Optimista kitekintés

Dr. Pacher a magyar piacon 2014-ben a trend folytatását látja. A 3e-csoport további piactisztulással számol. "A piacok konszolidációja még biztosan nem ért véget. Ez a változás számunkra természetesen jó lehetőségeket kínál a piaci pozíciónk további javításához" - magyarázta Dr. Pacher. Ez egyrészt új tagvállalatok megnyerésével - Dr. Pacher három-öt új 3e-tagvállalattal való bővüléssel számol -, másrészt a meglévő tagvállalatok forgalmának növekedésével érhető el. "Döntő az lesz, hogyan tudjuk a versenyelőnyünket kijátszani. Csak akkor tudjuk a lehetőségeinket és esélyeinket kihasználni, ha a meglévő koncepciónkat következetesen megvalósítjuk és továbbfejlesztjük." 2014 első negyedévének magyarországi eredményeiről Dr. Pacher pozitívan nyilatkozik, hiszen az előző év hasonló időszakához képest 30%-os növekedést mutat a forgalom. "Ezt a szenzációs eredményt valószínűleg nem tudjuk év végéig tartani, de éves szinten a 15%-os növekedés reálisnak tűnik" - nyilatkozta Dr. Pacher.

A 3e AG vezetősége a külföldi piacok konszolidált növekedését kétszámjegyű tartományban várja. "Ez nagyon ambiciózus cél, de a speciális keretfeltételek miatt hiszünk a megvalósíthatóságában" - biztosított a célokról Dr. Pacher. Az egész 3e-csoport forgalmában 5% körüli növekedés várható.

 

 

sajtótájékoztató: 3e

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.