FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-05-30

VIII. TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivál - Tamási

Az idén, Tamásiban nyolcadszorra, a Gyulaj Zrt. és a Tamási Művelődési Ház által megrendezett TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivál - a szervezők és a látogatók legnagyobb örömére - látogatói számban és hangulatban is felülmúlta a várakozást.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


Mitől sikeres valójában egy fesztivál? Mitől lett igaz a fenti cím? Ha az ember csak felszínesen gondolkodik, könnyű rávágni, hogy a látogatók száma az, ami megadja a siker érzetét egy szervezőnek. És valóban, a látogatói szám egy nem elhanyagolható, sőt fontos mérőszám, azonban nem minden. Lehetnek valahol sokan, a számok sugallhatják azt, hogy minden rendben van, ha azonban a hangulat és az összkép nem fesztiváli, akkor az a siker nem lenne nevezhető teljesnek.

Az idén, Tamásiban nyolcadszorra, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. és a Tamási Művelődési Ház által megrendezett TRÓFEA Vadgasztronómiai Fesztivál - a szervezők és a látogatók legnagyobb örömére - mindkettőben felülmúlta az elvártakat. Nem csak a kilátogatók száma haladta meg jóval a tavalyit, hanem a hangulat is még nagyobb és teljesebb volt.


Szervezői szemmel külön öröm volt, hogy lefektetett célunkat idén kiemelten sikerült elérnünk, azaz megszámlálhatatlan gyerek és család látogatott ki a Miklósvári Parkerdő szinte teljes egészét lefoglaló rendezvényre. Ha egy pillanatra lehalkult a zene, vagy az éppen zajló műsorszám, mindenhonnan gyerekzsivajt és kacajt lehetett hallani. Volt itt minden, ami a gyerekeknek vonzó lehetett. Ha az egész nap ingyenes ugrálóvár mesélni tudna, valószínűleg örömmel panaszkodna, hogy jobban elfáradt a nap folyamán, mint azok a gyerekek, akik a felnőttek számára talán érthetetlen módon, órákat tudtak a fáradtság legcsekélyebb jele nélkül is ugrálni benne.


Nagy népszerűségnek örvendett a nemrég átadott műfüves pályán zajló gyerekfoci, az emberi erő által hajtott fakörhinta, a lábbal hajtható gokart, a délutáni gyerek horgászverseny, a korhű, igazi látványosságot jelentő honfoglalás kori udvar, a hagyományos és modern íjászat, solymászbemutató és a még felsorolni is nehéz, számos egyéb programpont és attrakció is.  A gólyalábas Langaléták gyerektekintetek százait vonzották. A nagy csinnadratta és látvány, amit nyújtottak egyszerre volt csodálatraméltó és vicces a gyerekeknek, nem kevésbé a felnőtteknek.

Minden látványosság, kipróbálható fesztiválelem ingyenes volt, így sokszor azt volt nehéz eldönteni gyerekfejjel, hogy mi legyen a következő, amit megtekintenek vagy kipróbálnak. Egész nap lovas kocsikázás folyt, valamint a Miklósvári Vadaspark is tágra nyitotta kapuját, hogy lakóit minél többen megismerhessék, természetesen azon a napon ingyen. Mindeközben az egész miklósvári városrészt a rotyogó bográcsok és sütőtárcsák tartalmának ínycsiklandozó illata, valamint alattuk ropogó tüzek elengedhetetlen, édes- kesernyés füstje borította be. Persze a gyerekeket kihozó anyukákat, apukákat és felnőtteket is számos és érdekes program várta.

A STIHL cég által útjának indított Timbersports Series show-jára több százan voltak kíváncsiak. A reggeli borús, esőre álló idő után délutánra igazi, májusi meleg köszöntött Tamásira, így néha hosszú sor kerekedett a büfék, bor- és pálinkakóstoló pavilonok előtt. A közel ötven főző csapat remekműveit profi zsűri pontozta, melynek előkelő, II. helyezettje a Gyulaj Zrt. vadászházi szakácscsapata lett. Az első helyezett Széles András és csapata nyerte, míg a III. helyezett a Széchenyi Vadásztársaság csapata lett.

Az erdész, vadász szakma és életforma után érdeklődők szintén megtalálhatták a maguk ízlésének megfelelő programokat. Már a reggeli megnyitót vadászkürtök, egész pontosan a Baranya Vadászkürt Együttes nyitotta meg. Ezt Szent Hubertus mise követte, Hegedűs János tamási plébános és dr. Mészáros István titeli c. prépost celebrálásában. Ezután az elhangzott köszöntőket Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója és Ribányi József, Tamási város polgármestere mondta. A nap folyamán még lehetőség volt az elöltöltős, fekete lőporos fegyverek bemutatóját meghallgatni, valamint lőtéri körülmények között kipróbálni azokat. A Gyulaj Zrt. külön színpadán véreb fajtabemutató és dámtrófea bemutató zajlott. Közvetlenül mellette a világbajnokságon bronzérmes, Lengyel Imre preparátort lehetett megnézni munka közben és kötetlenül kérdezni tőle. A szintén ezen a színpadon zajló gyereknek szóló bábelőadás osztatlan sikert aratott nézőik körében. A már a nagyszínpadnál történő Tamási Koncert Fúvószenekar előadása televonzotta a nagysátrat, mely előtt egyébként is nagy tömeg volt a Langaléta gólyalábas csapat műsora miatt. A délután sorra kerülő solymász három madarat is bemutatott a közönségnek, melyek röptét izgalmas show formájában ismertette.

Az esti, szintén ingyenes Dupla Kávé és Irigy Hónaljmirigy koncert pedig szinte áthatolhatatlanná növelte a tömeget a nagysátor környékén. Az esti utcabál hajnalig tartott, mutatva, hogy az emberek szívesen maradtak a fesztivál területén, még az éjbe nyúlóan is.

A fenti, kezdeti gondolathoz hasonlóan itt is el kell, hogy mondjuk; a szervezők, - legyenek bármilyen kreatívak és ügyesek is a programszervezésben - csak az előkészületeket és az elvállalt, egyébként nem kevés ilyenkor rájuk háruló feladatot oldották meg; a hangulatot, nagyobb részt mégis a fesztivál látogatói, főzőcsapatai, műsorszámai és fellépői adták, melyet ezúton is, külön köszönünk!

A fesztivál sikerének kulcsa ők maguk voltak, élükön a látogatókkal. A fenti sorok alapján talán vád érhetne minket, miszerint minden szervező dicséri saját rendezvényét, és túlzóan mutatja be az adott nap sikerét, ezért had zárjam soraimat egy "független" résztvevő nap végi beszámolójával: "Nagyon jó volt! Mikor lesz ez legközelebb, mert ugye legközelebb is eljöhetek Tamásiba?!". A gyerekprogram- szakértő kérdésére a válaszom csak ennyi volt: "Igen, jövőre, amikor öt éves leszel!" (az interjúalany e beszámoló írójának ekkor még négy éves, fáradhatatlan unokaöccse)

Fotók: Göbölös Péter, Antli István, Szöveg: Kovács Tamás - GYULAJ Zrt.

 

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.