FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-06-13

Erdei élmények másként - Verga mobilalkalmazása

Ingyenesen felhasználható, okostelefonokra és táblagépekre alkalmazható mobilalkalmazást fejlesztett és publikált a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. tegnapi sajtótájékoztatóján.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


Az egyedi Augmented Reality mobilalkalmazás célja a veszprémi Gulya-dombi parkerdő élővilágának és a környező látnivalóknak a bemutatása, valamint az interaktív oktatás elősegítése, amely a természetközeli nevelést segíti elő. A VERGA Zrt. innovációja azért fontos, mert a modern eszközökkel is a hagyományos értékeket mutatja be. A VERGA Zrt. a sajtótájékoztatón bemutatta továbbá három újonnan létrehozott honlapját is.

 

Az erdőgazdaságok körében elsőként létrehozott Erdei Kaland mobilalkalmazás interaktív funkciókat tartalmaz, amelyek iOS és Android alapú eszközökkel kompatibilisek. Az információk könnyen kezelhető menüszerkezeten keresztül érhetők el. Az applikáció tartalmaz egy tanösvény játékot, amelynek lényege, hogy a tanösvényt végigjárva, a tanösvény 8 állomásán elhelyezett táblák segítségével a felhasználó keressen, kutasson, játszva figyelje meg az erdőt, majd a túra végén, egy kvízjáték során tegye próbára a tudását.

Az alkalmazáson keresztül elérhető a "4 évszak az erdőben" tudástár, amely évszakokra bontva nyújt információt az erdőről, az erdő- és vadgazdálkodásról, továbbá az erdőn található állatokról. Az egyes tevékenységekhez és állatfajokhoz képanyag tartozik, így a tudástár elolvasása során olyan kiegészítő információkhoz juthat a túrázó, amelyek gyermekek és felnőttek számára egyaránt hasznos és érdekes ismereteket nyújtanak. A játékok csak és kizárólag a helyszínen nyújtanak igazi szórakozást, ott teljesíthetők, otthoni környezetben csak a lexikális információk érhetők el. Az alkalmazás letöltés után offline módban is működtethető. Az applikáció tájékozódást segítő térképén az aktív pontok a tanösvény közvetlen környezetének nevezetességeit jelzik.


Brányi Mária, Tengerdi Győző

A sajtótájékoztatón beszédet mondott Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere, Mártonné Máthé Kinga a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója, valamint dr. Jung László, a Magyar Fejlesztési Bank Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóságának ügyvezető igazgatója.


Mártonné Máthé Kinga, dr. Jung László

Tengerdi Győző, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón a résztvevő felnőtteknek és a közreműködő veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnázium számítástechnika tagozatos diákjainak játékosan, interaktív módon mutatta be a fejlesztést. A kivetített képeken és a résztvevők kezébe adott iPadokon keresztül mindenki kipróbálhatta az alkalmazást és átélhette a VERGA Erdei Kaland nyújtotta játékélményt.

"A mobilok térhódítása megállíthatatlan, az évekkel ezelőtt megjósolt forradalom napjainkban is zajlik, hazánkban is dinamikusan fejlődik. Egyre többet használjuk mobiltelefonunkat, tabletünket internetezésre, levelezésre, szórakozásra vagy mobil alkalmazásokkal történő munkára, játékra. Az Erdei Kaland mobilalkalmazással a VERGA Zrt. alkalmazkodott a mai kor igényeihez, az applikáció használatával játszva szerezhetnek ismereteket, élményeket a természet kedvelői. A rendszer előnye, hogy mindenki számára elérhető és ingyenes." - hangsúlyozta az alkalmazás működésének bemutatásakor Tengerdi Győző, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.

Mivel a cégek életében a világhálón való jelenlét ma már alapvető követelmény, a VERGA Zrt. fontosnak tartotta, hogy a vállalat tevékenységéről, szolgáltatásairól, "A jövő a kezünkben van" közjóléti beruházás során létrehozott létesítményekről, a VERGA Zrt. erdeinek, területének kirándulási lehetőségeiről minél szélesebb kört tájékoztasson. Ennek érdekében a közelmúltban három stratégiai fontosságú honlapot hozott létre, amelyek a cég reményei szerint hasznos információkkal szolgálnak a honlapokat látogatók számára.

 

A www.vergafishinghunting.hu honlap a VERGA Zrt. vadászati- és horgászati lehetőségeiről nyújt tájékoztatást. A www.vergasuli.hu oldalon az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskola, valamint az újonnan létrehozott várpalotai Zöld Tanoda programjaiba kapnak betekintést az érdeklődők. A 2013-ban útjára indított "A jövő a kezünkben van" közjóléti program során létrehozott kilátókról, tanösvényekről, kerékpárutakról, az alsóperei Bakony Zöld Szíve Központ létesítményeiről, továbbá egyéb programlehetőségekről a www.vergakozjo.hu oldalon tájékozódhatnak a Bakony látnivalói iránt érdeklődők.

A tervek szerint a mobilalkalmazás a VERGA Zrt. összes tanösvényén, továbbá a www.vergafishinghunting.hu és a www.vergakozjo.hu honlapok rövidesen több nyelven is elérhetőek lesznek.

Forrás: VERGA Zrt.

 

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.