FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-10-21

Erdészeti díjazottak október 23. alkalmából

Október 23. alkalmából a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Életfa Emlékplakett arany, ezüst és bronz fokozata kitüntetést és miniszteri elismerő okleveleket adott át az erdészeti szakterületen is.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Október 21-én délelőtt díjakat adott át a földművelésügyi miniszter október 23. alkalmából.

 

 

 

A magyarok célja a szabadság volt, s ez a törekvés 1956-ban minden népnek példát nyújtott - mondta Fazekas Sándor az 1956-os forradalom ünnepén mondott beszédében. A földművelésügyi tárcavezető szerint a nemzeti felkelés megmutatta, hogy a magyar nép szabadságszerető: sosem fogadta el a zsarnokságot.

A forradalom jelképezi a bátorságot, mely bizonyítja, hogy a magyar nép nem ijed meg a nagyhatalmaktól sem. A magyarság hősies lázadása fordult szembe először igazán a sztálini önkénnyel. Nem számított, mekkora az ellenség túlereje: az őseink tették a dolgukat, hogy a nemzet fennmaradhasson. Akkor már elszálltak a kommunizmusra vonatkozó illúziók, az a tévhit, hogy a bolsevizmus képes megoldani az emberek problémáit. A baloldali illúzióknak vége szakadt, a magyarok pedig leleplezték a rákosista diktatúra igazi arcát emlékeztetett Fazekas Sándor.

Ezt követően a tárcavezető egy emberöltő cselekvéseit vázolta fel ünnepi beszédében. A földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: a mi nemzetünk volt a legbátrabb, hiszen elsőként tettünk bizonyságot, hogy a hit erősebb a félelemnél. A magyarok célja a szabadság volt, s ezzel minden népnek példát adott. Hozzátette: A jelenhez érve elmondhatjuk, hogy most is példát mutatunk összefogásból, kitartásból, s megvédjük az érdekeinket. Támadnak minket, ám 1956 emléke erőt ad nekünk, mert ma is a szabadság népe vagyunk - vélekedett Fazekas Sándor.

 


 

Miniszter Úr Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetést adományozott

Dr. Gencsi Lászlónak, Nyugat-magyarországi Egyetem nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanárának, fél évszázados egyetemi oktatói tevékenysége, az erdőmérnök-hallgatók nevelése területén végzett munkája elismeréseként.

 

 


 

Miniszter Úr Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést adományozott

 

Nagy Lászlónak, a Zalaerdő Zrt. nyugalmazott vezérigazgató-helyettesének, a zalai és a magyar erdőgazdálkodás érdekében fél évszázadon át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

 

 


 

Miniszter Úr Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést adományozott

 

Alberti Istvánnak, az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdészének, a fehérkőlápai erdészkerület területén végzett kiemelkedő munkája, és értékteremtő tevékenysége elismeréseként,

 

 

Dr. Kosztka Miklósnak, a Nyugat-magyarországi Egyetem nyugalmazott intézetigazgató egyetemi tanárának, a környezet- és természetvédelmi érdekek érvényesítését, az erdészet fejlesztését szolgáló több mint négy évtizedes, magas színvonalú oktatói munkájáért,

 

 

Solti Imrének, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott erdészetvezetőjének, a gemenci erdők szolgálata, valamint reorganizációs tevékenysége elismeréseként,

 

 

Dr. Verbay Józsefnek, a minisztérium volt Erdészeti Hivatala nyugalmazott szakmai tanácsadójának, a magán erdőgazdálkodás működési feltételeinek kidolgozása, a hazai erdőtelepítési és fásítási programok kidolgozása területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

 

 


 

Miniszter Úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

 

Gyulai Gábornak, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Miskolci Üzemigazgatóság igazgatójának, a faipar és az erdészet területén hosszú időn át végzett kiemelkedő munkájáért,

 

 

Sallai Évának, a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztály ügyintézőjének, vadgazdálkodási területen, továbbá a FEHOVA kiállítások szervezési munkájában kifejtett tevékenységéért.

 

 

Az FM összes szakterületeinek kitüntetettjei:

(Rákattintva nagyítható.)

 

Forrás: kormany.hu
Fotó: Mőcsényi Miklós

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.