FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-10-22

A gatter-technológiát Magyarországon leírták?

Magyarországon már csak elvétve találhatók keretfűrésszel dolgozó fűrészüzemek. A szalagfűrésszel fűrészelés melletti érvek beivódtak a gondolkodásba: használatának legfontosabb oka a nagyobb rugalmasság és a jobb teljesítmény. De vajon helytálló-e ma még ez az érv?

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Magyarországon már csak elvétve találhatók keretfűrésszel dolgozó fűrészüzemek. A szalagfűrésszel fűrészelés melletti érvek beivódtak a gondolkodásba: E szerint a szalagfűrész használatának legfontosabb oka a nagyobb rugalmasság és a jobb teljesítmény. De vajon helytálló-e ma még ez az érv?

 

A Simon Möhringer Anlagenbau GmbH-nál Gatterek és szalagfűrészek németországi gyártójaként gyakran foglalkozunk ezzel a kérdéssel és tudjuk, hogy a fenti kijelentés elavult, és nem felel meg a technika aktuális állásának. Sőt, a gatterek tűlevelű és lombos fákat feldolgozó fűrészüzemekben történő számos felhasználása bizonyította azt, hogy a Möhringer cég gatter-technológiája a szalagfűrésszel megegyező a rugalmasságot és hozzáadott értéket biztosít jóval magasabb termelékenység és alacsonyabb beruházási és fenntartási költségek mellett.

Ügyfeleink 125 éve értékelik az általunk kínált csúcsminőséget, innovatív technikát, és a gondos gyártást. Palettánkat folyamatosan bővítettük, számos innovációval jelentünk meg a gatter-, a körfűrész- és a szélezőtechnológia területén. A Braun-Canali cég átvételével 1999-ben szalagfűrész-termékvonallal tettük teljessé a kínálatunkat. Teljes körű fafeldolgozó technológiát kínáló cégként ma már az egész világon jelen vagyunk.

A Möhringer cég általi folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a gatter kiemelkedő termékmegoldást jelent. Számos innovációnknak és szabadalmunknak köszönhetően technológiavezető pozícióra tettünk szert, amelyet a világ minden táján meglévő referenciáink bizonyítanak.

Ennek köszönhetően egyik ügyfelünk, Németország legnagyobb parkettagyártója, amely maga is a lombos fák egyik legnagyobb németországi feldolgozójává nőtte ki magát, a mi gatterünk mellett döntött. Ügyfelünk új fűrészüzeme évente egy műszakos üzemben kb. 50.000 köbméter bükk, tölgy és kőris fűrészelésére alkalmas. A gatterünket főleg a rönkök parkettává történő feldolgozása, frízek és hajópadló előállítására szolgáló faanyag gyártása során alkalmazzák.

Azt, hogy miért döntöttek új, nagykapacitású iFRAMESAW gattertechnológiánk mellett, ügyfeleinek főként a nagy fűrészkapacitással, a magas hozzáadott értékkel és a rugalmassággal indokolják.

Különösen a gyorsbetoló berendezéssel összefüggésben biztosított a gatter gyors és hatékony üzeme (kérésre teljesen automata verzióban is szállítható). A robosztus, lombos vagy tűlevelű fákra optimalizált, legmodernebb elektronikával felszerelt (elektromos előtolás-szabályozás, előtoló automatika) gép a gazdaságos fűrészelés záloga.

A rövid kalapdeszkák eltávolítását szolgáló szétválasztó lemezek láncszőnyegel, valamint a fűrészáru kíméletes kezelését biztosító elfektető berendezésnek köszönhetően ez a fűrészgép ideális eszköz a minőségi áru előállításához.

Az automatikus szélességállítás Multi-BV még több rugalmasságot biztosít.

A Multi-BV többletértéket teremt, mivel segítségével magasabb áron eladható termékek állíthatók elő, ami eddig a fűrészlapok manuális átakasztása miatt nagyon időrabló volt. A fix széldeszkaméretek helyett most gombnyomásra tetszőleges méretű értékes széldeszka nyerhető. A négy állítható fűrészlapegységnek köszönhetően tetszőleges egy-, két vagy háromélű dimenziók fűrészelhetők átakasztás nélkül, fix középfűrész alkalmazása esetén pedig egy-, kettő-, három- és négyélű között lehet váltani. A szétválasztó lemezekkel együtt a állitható fűrészlapcsomagok az elő- és utóvágás során a legrövidebb időn belül átállíthatók a kivánt mértekre. A megrendelések listaszerűen dolgozhatók fel, a készárut már nem szükséges manuálisan átválogatni. A sürgős megrendelések soron kívül teljesíthetők, anélkül, hogy a meglévő határidők veszélybe kerülnének.

A fűrészlapelhelyezések egyszerűen, programválasztó segítségével választhatók ki bármely fűrészelési méretre, hiszen ezek előre programozottan rendelkezésre állnak. Ez a rugalmasság fontos versenyelőnyt teremt.

Mindez csak néhány példa annak igazolására, hogy gatter-technológiánk gond nélkül felveszi a versenyt a Magyarországon használatos szalagfűrészekkel, legyen szó parketta-, bútor- vagy fűrászáru előállításáról. Számos ügyfelünk igazolja a géppel és a szervízünkkel elégedettséget. Világszerte már több mint 1.000 Möhringer gattert telepítettünk, és ez a szám folyamatosan nő.

Reméljük, felkeltettük a gatter iránti érdeklődését. A Möhringer szakemberei bármikor készséggel állnak rendelkezésére, és szívesen készítenek arra vonatkozó elemzést, hogyan hatna az Ön üzemének termelékenységére és a többletérték-teremtésre a gatter alkalmazása.

 

Magyarul Juhász Bence áll rendelkezésükre a b-j@moehringer.com e-címen, vagy  a +49 9383 95036 telefonszámon.

 

A teljes termékprogramunkkal kapcsolatban a honlapunkon találhat információt: www.moehringer.com

 

Forrás: Simon Möhringer Anlagenbau GmbH (X)

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.