FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-01-21

Nagy siker volt a DOMOTEX

Január 17-20. között volt, tegnap nagy sikerrel zárt Hannoverben a DOMOTEX, a szőnyeg, padló és parketta kiállítás.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A DOMOTEX 2015-öt e szavak összegzik: innováció, inspiráció és eladás. Kárpit és padlóburkolat terén a világ zászlóshajója ismét az első számú találkozóhely volt e vibráló szektor és ügyfelei részére. Négy akcióval teli nap után a vásár szervezői a Deutsche Messe részéről az esemény erős teljesítményét emelték ki. A kiállítók és látogatók nagy nemzetközi aránya és az Innovations@DOMOTEX (innováció a DOMOTEX-en) sikere is kihangsúlyozta e szakvásár döntéshozókra gyakorolt vonzerejét, s hogy ez az elsődleges helyszíne az innovációk bemutatásának.

Dr. Jochen Köckler, a Deutsche Messe elnöke ezt mondta a DOMOTEX-ről: "Elégedettek vagyunk a vásár teljesítményével. Kiváló kiállítók és termékek, masszív látogatói adatok, nagy-kaliberű kereskedelmi látogatók, igen sok innováció, sok nemzetközi kiállító és látogató. Ez azonnal nyilvánvaló volt minden csarnokban és minden standon. Az idei DOMOTEX pompás repülőrajtot adott a nemzetközi kereskedelemnek és friss lendületet generált a kárpit és padlóburkolat ipar részére."

A mintegy 40.000 fős látogatottság hasonló volt a 2013. évi legutóbbi DOMOTEX-ével. A külföldi látogatók száma - az összes 64%-a - 12%-al nőtt. 200 országból jöttek, ami 25% bővülés a 2013. évi 80 képviselt országhoz képest. A legtöbb külföldi látogató Törökországból jött, majd Indiából, Egyesült Királyságból, Belgiumból, Hollandiából és Franciaországból. Jelentősen nőtt a látogatottság Közel-Keletről, délről, Kelet- és Közép-Ázsiából.

A látogatók 90%-a vagy vevő volt, vagy a cégük beszerzési részlegétől jött, s határozott, célzott érdeklődéssel jöttek Hannoverbe. A résztvevők több mint 70%-a döntéshozó volt. A belsőépítészeti vevők és bútor viszonteladók is jól képviselték magukat. A szak-kivitelezők és szak viszonteladók látogatói száma 37%-kal és 11%-kal nőtt. Az építészek, belsőépítészek, kereskedelmi épület berendezők 36%-kal többen vettek részt.

Az egyik nagy kiállító is nagyon elismerően nyilatkozott a vásárról, mint a padlóburkolatok legfontosabb bemutató helyéről.

 

2016-ban a DOMOTEX január 16-19. között lesz.

Forrás: woodandpanel

Kiegészítés

 

Hazai forrásból is úgy értesültünk, hogy a parketta piac kedvező keresleti jeleket mutat. Ebből következik nyilván fedőrétegnek való tölgy svartni, a tömör és több rétegű svédpadló és az egyéb parketta választékok alapanyagai és az ehhez való rönk iránti kereslet további élénkülése. Sajnos az erdőgazdasági kurrens választékok értékesítése és az ezekre szerződés lehetősége tavaly október óta enyhén szólva is visszafogott volt, amiben talán egy múlt heti intézkedés hozhat végre enyhülést. Remélhetően a hazai, tölgyet vágó fűrészüzemek végre fellélegezhetnek s ez az intézkedés gyorsan gördülékeny megoldáshoz vezet. Egyébként ugyanis sokaknak lesz komoly piacvesztése, nem tudják majd kihasználni a kedvező szelet, sőt ...

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.