FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-04-30

Újgenerációs AKE fűrészlapok

Az AKE már több mint öt évtizede foglalkozik fa- és fémipari szerszámok gyártásával. A minőségi körfűrészgyártás területén különösen nagy hagyományokkal és tapasztalatokkal rendelkezik.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Ennek, valamint a folyamatos innovációs tevékenységének köszönhetően egyre hatékonyabb és gazdaságosabb termékeket kínál partnerei számára. 

 

OPTIMÁLIS LAPMEGMUNKÁLÁS AZ AKE SZERSZÁMAIVAL ÉS AZ AKE ÁLTAL NYÚJTOTT SZERVIZSZOLGÁLTATÁSSAL

Milyen lehetőségei maradnak annak a lapszabászattal foglalkozó vállalkozásnak a racionalizálásra, amely éppen egy vertikális és horizontális lapszabászgépeket egyaránt tartalmazó átfogó gépparkba, illetve szállító-, kezelő-, jelzőrendszerekbe, valamint különböző géptartozékokba invesztált? A választ a kérdésre a szerszám jelenti, amely óriási lehetőséget kínál az optimalizálásra, amennyiben azt anyagspecifikusan alkalmazzák. Alapvetően a választási lehetőség különböző keményfém fűrészlapokra vonatkozik. Azt, hogy melyiket alkalmazzuk, mindig az elérni kívánt vágott anyag minősége határozza meg. A készre vágás, a rakatban történő vágás és az univerzális vágás egészen eltérő kihívásokat támasztanak a szerszámmal szemben. Különösen a készre vágás és a rakatban történő vágás támaszt nagy igényt a szerszámmal szemben a vágás minősége és az élettartam vonatkozásában.

 

KÖNNYEN MEGVALÓSÍTHATÓ A KÉSZRE VÁGÁST EREDMÉNYEZŐ MEGMUNKÁLÁS

Az AKE Solution sorozatába rezgéscsillapított alaptestű fűrészlapok tartoznak. A vágási él teljesen precíz, és az anyag azonnal élzárható. Az AKE fejlesztői még mikrokiszakadásokat sem engedéÚjgenerációs lyeznek ennél a szériánál. Az optimális be- és kilépő szög minimumra csökkenti a vágásnyomást. Az AKE Solution széria legújabb generációja nagy előrelépést jelent az élettartam tekintetében, és új mércét jelent a készre vágás területén.

 

HOSSZÚ ÉLETTARTAM A RAKATBAN TÖRTÉNŐ MEGMUNKÁLÁS ESETÉN

A rakatban történő megmunkálás esetén a kezdetektől nagy az igény a hosszú élettartam iránt. Az AKE egy átfogó körfűrészlapprogrammal ad választ erre a kihívásra. Évek óta sikeresen alkalmazzák a bútoriparban az AKE SUPER PLUS keményfémmel forrasztott fűrészlapokat. A SUPER PLUS jelentősen nagyobb előtolási sebességet tesz lehetővé, amely által más fűrészlapokkal összehasonlítva hosszabb élettartam, kiegyensúlyozottabb futás és alacsonyabb zajkibocsátás mellett gyorsabb megmunkálásra van lehetőség.

 

BLACKBELT KEMÉNYFÉMTECHNOLÓGIA

Sokat köszönhet ez a SUPER PLUS fűrészlap a jogvédelem alatt álló BlackBelttechnológiának, amely mint egy fekete öv vonja körbe a fűrészlapot. A BlackBelt egy hőkezelési eljárás látható eredménye, amely egy speciális lézerbevágással és fogkialakítással összekapcsolódva tudja a fűrészlap kimagasló teljesítményét biztosítani.

 

SEMLEGES TESZT

Annak érdekében, hogy megbízható módon meg lehessen állapítani az optimalizálási lehetőségeket, az AKE technikusai egy semleges élettartamtesztet alakítottak ki. A teszt során egy SUPER PLUS fűrészlapot, valamint egy, a piacon szokásos minőségi lapszabász fűrészlapot hasonlítottak össze. A SUPER PLUS a teszt során 47,7%-kal hosszabb élettartamot ért el, mint egy összehasonlítható, piacon szokásos keményfémmel forrasztott minőségi fűrészlap! A megmunkált bútorlapok között neves hazai és külföldi gyártók termékei egyaránt szerepeltek, vagyis nem a megmunkált anyag sajátosságai miatt sikerült ezen eredményeket teljesíteni.

 

AZ IPARI GYÉMÁNT NÖVELI AZ ÉLETTARTAMOT

Az ipari gyémánttal forrasztott fűrészlapok még tovább javítják ezt az eredményt különösen azoknál a felhasználóknál, akik homogén anyagokkal dolgoznak. A magasabb beszerzési árak ellenére rendkívül gazdaságos alternatívát jelentenek a keményfémmel forrasztott szerszámokkal szemben. A sokszoros élettartam folytán a magasabb bekerülési érték relatív rövid időn belül megtérül. A rétegelt anyagokat ezekkel a szerszámokkal az elővágó aggregáttal ellátott gépeken és a horizontális lapszabászgépeken tartósan és hatékonyan lehet megmunkálni.

A SZERVIZ MEGHATÁROZÓ

Az AKE vásárlói számára döntő fontosságú a vásárlást megelőző és az azt követő átfogó tanácsadás. A gyártó és a felhasználó közötti közvetlen kommunikáció rendkívül fontos az AKE-nál. Ezen a bázison elindulva lehet igazán jó segítséget nyújtani az optimális megmunkálási eljárásra vonatkozó döntési folyamatokban. Olyan kérdésekre, mint: "Milyen foggeometria segítségével lehet egy adott munkaanyag esetén a legjobb eredményt elérni?" - egyedileg lehet csak választ adni. Az AKE technikusainak átfogó tudása így közvetlenül áramlik át a vevőknél használt megmunkálási folyamatokba annak érdekében, hogy a lapszabászat hatékonysága tovább növekedhessen.

 

A SZÉLES KÖRŰ SZOLGÁLTATÁS EREDMÉNYT HOZ

A bútorgyártó az AKE-nál egy tapasztalt és innovatív szerszámgyártó partnerre talál, aki minden, megmunkálással kapcsolatos kérdésben segítséget nyújt, és célzottan az optimális szerszámokkal látja el, amelyek gyors üzembe helyezését is garantálja. Ilyen széles körű szolgáltatást ma már nem sok gyártó kínál ügyfeleinek. Azonban pontosan ez az, ami minden egyes AKE-körfűrészlap sikere mögött meghúzódó titkot jelenti.

 

EGYÜTT A PARTNEREKKEL

Speciálisan a magyar piacra fejlesztette ki az AKE Hungária a Plus Life Time (PLT) névre keresztelt sorozatát még 2009-ben, melyet azóta partnereivel együttműködve és visszajelzései alapján több lépcsőben továbbfejlesztett. A termékek fő sajátossága, hogy azonos megmunkálási minőség mellett jelentős élettartam-növekedést tapasztalhatnak a felhasználók. E fejlődés a szerszámok speciális előkészítésének és precíz kidolgozásának köszönhető. A kész szerszám élettartamának növelésében nagy szerepet játszik az alaptest hőkezelése, valamint a magas know-how-t igénylő feszítési és egyengetési eljárás, illetve a vágási élt meghatározó keményfém kiválasztása. A PLT fűrészek esetében különösen nagy hangsúlyt fektet az AKE a feszítésre, melynek ideális értékét hosszú tesztelések során sikerült kikísérletezni. Így, valamint a módosított konstrukciónak köszönhetően a szerszám termelékenysége és élettartama is drasztikusan javul a korábbi lapszabász körfűrészekhez képest. Mit is jelenthet ez a vásárló számára a gyakorlatban?

Az AKE PLT körfűrészei átlagosan akár kétszeres éltartósságot biztosíthatnak, a fűrész teljes életciklusát figyelembe véve. Jelentősen, akár felére is csökkenhetnek az állásidők, az élezési költségek, s a szerszám ár-érték aránya kiemelkedik. Fontos megjegyezni, hogy a speciális konstrukció miatt a PLTfűrész csak akkor képes tartósan a magas teljesítményre, ha az AKE végzi el élezésüket. Az AKE PLT körfűrészeit formatizáló, táblafelosztó szabászgépekhez egyaránt kínálja. Amennyiben a standard PLTkínálatban nem szerepel a vásárló által alkalmazott szerszám, azt igény esetén egyedi méretben is elkészíti az AKE Hungária. Az AKE Hungária Kft. büszke arra, hogy az elmúlt 5 évben csak ebben a régióban közel 6000 db 250 mm és 300 mm átmérőjű PLT körfűrésszel járult hozzá partnerei sikeres működéséhez.

 

Forrás: AKE Hungária Kft.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.