FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-07-17

A Graboplast 8,7 milliárdos beruházása

A padlógyártó Graboplast Zrt. a következő két évben 8,7 milliárd forint értékű beruházást hajt végre exporttevékenységének bővítésére, amihez egyedi kormánydöntés alapján 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap - jelentette be pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Jancsó Péter, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Jancsó Péter, a Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a Graboplast állami támogatásáról tartott sajtótájékoztatón a Külügyminisztériumban 2015. július 17-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter felidézte, hogy a beruházások értéke tavaly elérte az 5216 milliárd forintot, 14 százalékkal bővült egy év alatt, amire az elmúlt 17 évben nem volt példa. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tavaly 60 nagy beruházási projektről folytatott eredményes tárgyalásokat, idén az első fél évben pedig 30-ról. A Graboplasté pedig már a harmadik magyar nagyberuházásról szóló bejelentés a héten - hangsúlyozta a miniszter.

 

Jancsó Péter, az idén 110. évfordulóját ünneplő, teljes egészében magyar tulajdonú Graboplast elnök-vezérigazgatója elmondta, legalább 107 fős létszámbővítést vállaltak, és a 8,7 milliárd forintos beruházás keretében a tatabányai gyár bővítése mellett Kecskeméten is fejlesztést terveznek. A cégvezető szerint a Graboplast a beruházás révén Európa meghatározó padlógyártó vállalatává válik.

A miniszter kiemelte: Magyarország átvette az első helyet Közép-Európában a GDP-arányos külföldi tőkebeáramlást tekintve, a gazdaság teljesítményéhez képest ide áramlott be a legtöbb külföldi tőke. Ahhoz azonban, hogy a beruházások növekedési üteme hosszú távon fenntartható legyen, a szerkezetét is ki kell egyensúlyozni, ezért legalább annyit kell dolgozni a magyar vállalatok beruházásaiért, mint a külföldiekért.

Szijjártó Péter elmondta, a Graboplast történetének legjelentősebb beruházását fogja végrehajtani. A kormány a beruházáshoz 35 százalékos intenzitású támogatást nyújt, 3 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást. Ez sokszorosan megtérül majd a miniszter szerint, hiszen a beruházásnak jelentős exportnövelő hatása lesz. Szijjártó Péter ezúttal is hangsúlyozta: fontos, hogy a jelenlegi háromezer helyett tizenkétezer olyan vállalat legyen Magyarországon, amely versenyképes tud lenni az exportpiacon.

 

A Graboplast a déli nyitás keretében a Dél-Afrikai Köztársaságban 3600 vasúti kocsi speciális padlózatának gyártására készül, a keleti nyitás keretében pedig 2000 orosz iskola padlózatának burkolatát szállítja. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség a legmagasabb minősítésű tanúsítványt állította ki a Graboplast sportpadlói számára - ismertette a miniszter.

 

Jancsó Péter a társaság eredményeiről elmondta, a Graboplast Padlógyártó Zrt. 2014-ben 17,5 milliárd forint árbevételt ért el, eredménye megközelítette az 1 milliárd forintot. A társaság több mint 80 országba exportál, az export aránya meghaladja a 93 százalékot.

A cég a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű speciális padlóburkolatokat gyárt - ezeket a szakirodalom intelligens padlóként említi -, mint például a közületi, sport és járműipari padlók. Hangsúlyozta, a cég valamennyi technológiáját maga fejlesztette ki, árbevétele 3,5 százalékát költi erre, az elmúlt tíz évben mintegy 13 milliárd forintot fordított arra, hogy ehhez a legkorszerűbb gépek álljanak rendelkezésre. Az elnök-vezérigazgató beszélt arról is, hogy társaságuk a világ egyik legnagyobb busz- és vonatpadlógyártója, ők készítették például a riói és a sanghaji metró padlóját.

Forrás: MTI

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.