FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-10-15

Támogassa TAO-ból a faipari és mechatronikai mérnök duális képzést!

A TAO-ból származó adományok biztosítják a versenyképes egyetemi oktatás színvonalának megőrzését és a magasan képzett szakemberek térségünkben tartását.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az adózó cégek bármely főiskolával és egyetemmel köthetnek legalább öt éves időtartamra támogatási megállapodást, amely a felsőoktatási intézmény működtetésére és alapítására fordítható. Egy korábbi FATÁJ cikkben már ismertettük az erre vonatkozó adózási törvényt, illetve a cégeknek járó adókedvezményt.

A társasági adóból származó bevétel egy részét a NYmE Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kara a hosszú távon megtérülő, és idén először meghirdetett duális képzésre fordítaná.

A felsőoktatásból kikerülő mérnökök gyakorlatiasabb képzése érdekében a hagyományos akadémiai képzés mellett idén elindult a duális képzés is a faipari mérnök Bsc és a mechatronikai mérnök Bsc szakjainkon. Az új szakokra felvett hallgatók tanulmányi idejük egyik felét (26 hét) az egyetemen, még a másik részét (22 hét) ipari vállalatoknál töltik szakmai gyakorlaton. Ezzel az új képzési rendszerrel az egyetem szeretné elérni, hogy a hallgatók képzésük végére érdemi gyakorlatot szerezzenek vállalati környezetben, ami a friss munkaerő felkészültségét és alkalmasságát javítaná, valamint lerövidítené az integrációt az új munkahelyi környezetben. Ez az oktatási konstrukció mindemellett lehetővé teszi, hogy az egyetem és a vállalatok között szoros együttműködés alakuljon ki a kutatási, fejlesztési és innovatív oldalon. Az így létrejövő kapcsolat segítségével pedig a cégek aktívan részt vehetnek és alakíthatják a jövő szakembereit.

A gyors technológiai fejlődés mellett és a megfelelő képzési színvonal fenntartása érdekében a gyakorlat orientált képzési területeken elengedhetetlen az alapanyagok pótlása, az eszközök karbantartása, illetve a modern szerszámkészlet beszerzése. Az állami finanszírozás csak az oktatás egy részét fedezi, így a gyakorlati képzések vállalati támogatásokból, illetve pályázati pénzekből valósíthatóak meg. Ezek a fejlesztések nem csak a képzések fejlesztéséhez járulnak hozzá, hanem növelik a kar szolgáltatási és innovációs potenciálját az ipari partnerek felé.

A Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar reméli, hogy minél több cég ismeri fel, hogy jó szakemberek képzéséhez elengedhetetlen az egyetemekkel végzett közös munka és a megfelelő anyagi ráfordítás.

 

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. tv. (TAO tv.) 2014. november 27. napjától hatályos 4. § 16/c. pontja és 7. § (1) bekezdés z) pontja lehetőséget ad a cégeknek, hogy a felsőoktatási intézmények működését támogassák.

További részletek:

- a FATÁJ 2015-02-16 cikkben,

- a dualisdiploma.hu helyen

- az NymE SKK duális képzés a faipari mérnöki alapszakon oldalán.

Dr. Alpár Tibor NymE SKK dékán

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.