FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-10-21

STIHL fűrészek faipari és gazdasági munkákhoz

Azért, hogy Ön a munkáját minél biztonságosabban és kényelmesebben végezhesse, mi a gépeinket a már megszokott magas STIHL igényességgel fejlesztjük. - mondta Dr. Nikolas Stihl, a STIHL tanácsadó testületének elnöke, az alapító Andreas Stihl unokája.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az innováció szó számukra többet jelent, mint egy divatos kifejezés. Ennek élnek közel 90 éve, mióta Andreas Stihl 1926-ban saját kezűleg építette meg az első motoros fűrészt.

 

A szerszámos kamrák büszkesége

Tűzifa aprításához, kisebb fák kivágásához és más háztáji munkák elvégzésére készített MS 211-C-BE tényleg megmutatja a STIHL innovációs képességét. Megtalálható benne az ErgoStart, amellyel jelentősen kisebb erőfeszítéssel elindítható a motor. Ahhoz, hogy csökkentsék a szükséges erőkifejtést, az indítózsinór görgője és a forgattyús tengely közti spirálrugó beépítésével kiegyenlítették az erőcsúcsokat. A gyorsláncfeszítéssel az éles lánc érintés és szerszám nélkül utánállítható. Használat közben a QuickStop láncfék ad nagy biztonság érzetet. Elegendő nagyságú visszaütésnél automatikusan, illetőleg az első kézvédővel manuális lép működésbe a fék.

 

Szakembereknek, a mindennapos munkához

A STIHL fűrészek között, a robusztus tervezésű, univerzális felhasználású gépeket kifejezetten mezőgazdasági munkák elvégzésére alkották. Akár fa építőanyagok vagy tűzifa darabolásáról illetve, a faállomány gondozásáról van szó, e teljesítményosztály gépeivel a legkülönfélébb munkák végezhetők el hatékonyan. Gazdáknak, profi kertészeknek és ácsoknak az MS 271 és 291 lehet ideális választás a benzines motorfűrészek közül. Ezek mindegyike QuickStop láncfékkel van ellátva és már teljesítményük is alkalmas a komolyabb famunkákhoz. Az 50-55,5 köbcentiméter lökettérfogatú motorokkal (2,8 kW) már a legtöbb fán átvágják magukat. 5,6 kilogrammos tömegük miatt mindkét modell hosszú időtartamon át használható egyfolytában.

Az MS 311 és MS 391 fűrészek nagyteljesítményű 3,1-3,3 kilowattos motorjai kíméletlen erőt adnak le a 40 centiméteres vezetőlemezekre. Ez a hatékonyság a tájépítéshez és fa építőanyag feldolgozáshoz gyártott típusok között a csúcskategóriát képviseli. Kézre álló, nagy erejű motorfűrész mindazok számára, akik minél nagyobb teljesítményt és kiváló kezelési kényelmet kívánnak meg gépeiktől. Fellelhető mindkettőben a dekompresszor-szelep, lehetővé téve, hogy az indításnál a hengerekben található sűrített keverék egy része távozzon. Ezzel a berántáshoz szükséges húzóerő a kötélen jelentősen csökken, kímélve a kezelő személyt és az eszközt. A mennyiségszabályozós olajpumpával a helyzethez igazodva bármikor pontosan szabályozható az olaj adagolása. Magas forgatónyomaték áll rendelkezésre széles fordulatszám-tartományban, akár 20 százalékkal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással a 2-MIX technológia nélküli elődhöz képest. A STIHL karburátor-előfűtéssel felszerelt fűrészeivel hideg időben sem lehet probléma!

Innovatív technológiák

Mára szinten minden benzines fűrészüket saját fejlesztésű 2-MIX technológiájú motorjuk hajtja. A gondos tervezés akár 20 százalékos üzemanyag-megtakarítást és 70 százalékos kipufogógáz-kibocsátás csökkenést eredményezett a korábbi 2-MIX technológia nélküli elődhöz képest. Hosszú élettartamú, előleválasztásos légszűrőrendszerüknek köszönhetően lényegesen hosszabb időközönként kell csak a szűrőt tisztítani. A STIHL fejlesztő mérnökei különösen nagy figyelmet fordítanak a felhasználókra is. A motorfűrész által keltett rezgések hosszú távon a kézben és a karban keringési problémákhoz vezethetnek. Ennek megelőzésére tervezték bele minden modellbe a STIHL kiváló antivibrációs rendszerét, mely a fogantyúknál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgéseket jelentős mértékben csökkenti. A biztos és komfortos kezelés érdekében a gépek funkcióinak - mint hideg- és melegindítás, üzemelés és leállítás - irányítása egyetlen kar segítségével történik. Tehát a kéz mindig a fogantyún maradhat.

 

Az örök favorit

Az egyik legkiemelkedőbb ár-érték arányú, igen sokoldalú univerzális fűrész az MS 261 C-M. Takarékos és környezetkímélő üzemeltetés jellemzi. Az M betű a STIHL M-Tronic elektronikus motorvezérlését jelöli, amely számos egyéb funkciója mellett automatikusan felismeri, hogy hideg- vagy melegindításra van szükség, következésképp a kombinált karon mindössze egyetlen indítási pozíció van. Az üzemanyagadagolás mindig az igényeknek megfelelően történik. M-Tronic technológiával hidegindítás alkalmával is azonnal teljes erővel munkához láthat. Ebben a fűrészben egybe vannak olvasztva a korábban említett technológiai fejlesztések, ekképpen a STIHL egyik legkedveltebb konstrukciója lett a középső teljesítmény-osztályból.

A STIHL filozófia

A STIHL piacvezető a motoros fűrészek kategóriájában és többet jelent a dolgozók, épületek, gépek összességénél. De ugyanígy több a termékek előállításánál is. Egy vállalat, a cég véleménye szerint elsősorban olyan emberek erős és egymásra számító közössége, akik közösen dolgoznak a célok elérésén. Ebből a filozófiából profitálhat mindenki, aki a világon legtöbbet eladott láncfűrészeinek egyikével kel fel nap mint nap, indul munkába és dolgozik. Gyártmányaik hatékonyságával és megbízhatóságával a hobbi kertészek, a mezőgazdák, építőipari dolgozók és erdészek egyik legkedveltebb márkája lett. Egy ilyen gépet, melynek értékállóságát a gyártó legfőbb céljának tűzte ki, hosszú távra érdemes megvásárolni. A STIHL szervizszolgáltatásaival és szakképzett eladóival biztosítja termékei folyamatos karbantarthatóságát, alkatrész ellátását.

Eredeti STIHL fűrészek kizárólag STIHL szakkerekedésekben kaphatóak, így minden vásárló közvetlen kapcsolatba kerül a céggel és kapja meg a karbantartáshoz szükséges segítséget. Így apáról fiúra, majd unokára öröklődik a fűrész és természetesen a fa megmunkálásának minden tapasztalata.

Forrás: Andreas Stihl Kft.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.